promijena taktike

Roditelji odgojitelji došli Tomaševiću pred stan i razvili transparent: ‘Spavaš li mirno, Tomica‘

01.12.2021 u 20:45

Bionic
Reading

Nakon niza prosvjeda ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva roditelji odgojitelji odlučili su promijeniti taktiku. S obzirom na to da gradonačelnik Tomislav Tomašević ne odustaje od ukidanja njihovih dosadašnjih novčanih prava, nekolicina je večeras došla s transparentima ispred njegova stana, javlja HRT

- Njegov posao je da bude gradonačelnik i njegov posao bi trebao biti 24 sata dnevno, došli smo ga podsjetiti da misli na nas, rekla je Ljiljana Dragić, majka odgojiteljica i organizatorica prosvjeda inicijative "Djeca su budućnost".

- Nakon tog jednog mira i zajedništva u kući, među djecom, i majka koja dočekuje doma dječicu i svog muža, sad bi ona trebala ići raditi s 40 godina i bolesna, kazala je Olga Cvitanić Vrbanić za HRT.

Desetak prosvjednika je pred Tomaševićevom zgradom razvilo tranparent na kojem piše 'Spavaš li mirno Tomica'.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović u utorak je, na sastanku s predstavnicima roditelja odgojitelja koji se protive ukidanju te mjere, najavio da će Klub zastupnika SDP-a amandmanom na prijedlog gradskog proračuna predložiti da se više novca izdvoji za vrtiće.

Prosvjed majki odgajateljica ispred stana gradonačelnika Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Klisović je kazao kako će jedan od SDP-ovih amandmana na gradski proračun za iduću godinu biti vezan uz mjeru roditelj odgojitelj, odnosno uz svojevrsne kompenzacijske mjere koje bi uz nju morale ići.

- Dakle, naš amandman će biti usmjeren na to da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora koji bi se pretvorili u vrtiće i zapošljavanje novih teta odgojiteljica u vrtićima koje bi vodile brigu o djeci, istaknuo je, javlja HRT.