JANDROKOVIĆ O POJAČANJU

'Rimac ostavkom najavljuje jači angažman na nacionalnoj razini'

09.09.2015 u 14:10

Bionic
Reading

Josipa Rimac dala je ostavku na mjesto gradonačelnice Knina i karijeru će nastaviti u Saboru. Radi se o vrlo perspektivnoj osobi koja će sigurno igrati vrlo važnu ulogu u budućoj HDZ-ovoj politici, kaže glasnogovornik HDZ-ovog Kluba zastupnika Gordan Jandroković

Josipa Rimac i ranije je najavila da je moguće da ode s mjesta gradonačelnice, rekao je novinarima u Saboru glasnogovornik HDZ-ovog Kluba zastupnika Gordan Jandroković.

'Svakako da je dolazak gospođe Rimac i pojačanje za naš saborski klub, ali ono što je još važnije, ona ovdje najavljuje i jači angažman na nacionalnoj razini. Smatramo je vrlo perspektivnom osobom i sigurno da će igrati vrlo važnu ulogu u budućoj HDZ-ovoj politici', kazao je Jandroković.

No malo je neobično to da Josipa Rimac u Sabor dolazi samo tri tjedna prije njegova raspuštanja. 'Ona će sigurno biti visoko i na listi, a ovime najavljuje karijeru i na nacionalnoj razini. Manje je bitno kada je došla, ona je donijela poštenu odluku; kaže i sama da ne želi sjediti na dvije stolice. Smatram da se radi o ozbiljnom pojačanju', kaže Jandroković

S obzirom na pojačanja, postavilo se i pitanje kada će se HDZ ojačati svojim gospodarskim programom odnosno kada će javnost upoznati s tim programom.

'Uskoro krećemo s predstavljanjem našeg izbornog programa i sada se zaista radi samo o danima. Vidjet ćete što smo pripremili; imamo odgovore na vrlo tešku zahtjevnu situaciju koju nam ostavlja SDP-ova vlada', rekao je Jandroković.

Novinari su ga upitali i za komentar potpisivanja koalicijskog sporazuma SDP-a i ostalih stranaka koalicije, s kojeg je izostao IDS.

'I jučerašnji intervju potvrdio je da u SDP-u vlada velika nervoza, da je predsjednik SDP-a iznimno nervozan što je i logično jer IDS je po našem mišljenju ključni partner u toj koaliciji. Već u startu izgubili su nekoliko mandata i vjerojatno su svjesni gubitka koji zbog toga imaju. Ali IDS šalje još jednu poruku koja je iznimno važna, da ne želi sudjelovati u promašenoj politici Zorana Milanovića i SDP-a, da ne prihvaćaju i ovaj program koji je jučer predstavljen i jednostavno su vjerojatno svjesni da nema rezultata koje je najavljivao Plan 21', kaže Jandroković.

Konkurencije se, dodaje, u HDZ-u ne boje. 'HDZ na svim izborima koji su se dogodili u posljednje 3,5 godine uvjerljivo pobjeđuje. Ne bojimo se nikoga, imamo našu koaliciju predvođenu HDZ-om. Ona je, čvrsto sam uvjeren, najjača politička snaga i vrlo sam optimističan glede predstojećih parlamentarnih izbora', zaključuje Jandroković.

Sobol: Rimac može ostati bez imuniteta ako DORH to zatraži

Predsjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordana Sobol (SDP) je Hini rekla kako ne zna odlazi li Rimac s mjesta gradonačelnice kako bi bila na čelu kampanje ili iz nekog drugog razloga. "Ne znam zašto tako naprasno odlazi s mjesta gradonačelnice s obzirom da su ljudi do sada vodili izborne stožere na raznim razinama, a da se nisu micali sa svojih funkcija, pa ne mogu vjerovati da je njezina funkcija gradonačelnice Knina toliko teška da ne bi mogla biti šefica izbornog stožera kao i sada kada će biti saborska zastupnica", rekla je Sobol. Podsjetila je i kako je Rimac pod istragom te dodala kako "može pretpostaviti da ona (Rimac) ne misli da će izbjeći istragu jer će dobiti imunitet". "Ako stigne zahtjev DORH-a MIP će se sigurno sastati što važi i za onaj period nakon raspuštanja Sabora. Mi imamo svoje dužnosti i obveze sve do konstituiranja novog saziva", pojasnila je Sobol. Kninska gradonačelnica Josipa Rimac podnijela je ostavku na tu funkciju, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore. Najavila je da će idući tjedan položiti zastupničku prisegu u Hrvatskom saboru, gdje će zamijeniti HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Antu Jerolimova, koji je dao ostavke na svoje funkcije, nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega pred zadarskim Općinskim sudom podiglo optužnicu zbog krivotvorenja isprave.