loše navike

Rijeka krenula u obračun s nepropisno parkiranim vozilima u središtu grada

19.08.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Krenulo je kažnjavanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila u Rijeci koje evidentiraju kamere za nadzor prometa. Postavljeno ih je pet u središtu grada

Počinju se izdavati kazne za prekršaje evidentirane kamerama za nadzor prometa postavljenim na pet lokacija u središtu grada, obavijestili su na službenim stranicama Grada Rijeke.

Riječani su nabavili kamere kako bi povećali sigurnost prometa i smanjili broj prekršaja koji usporavaju regularan tok prometa na ključnim punktovima u gradu. One su postavljene na najfrekventnijim lokacijama u gradu koje bilježe najveći broj prekršaja – na križanju ulice Riva i Splitske ulice, na križanju ulice Riva Boduli i ulica Riva te lvana Zajca, u Ulici lvana Zajca (kod HNK lvan pl. Zajc), u Ulici Fiumara te u Adamićevoj ulici (u blizini Jadranskog trga). Samo u probnom razdoblju od mjesec i pol dana, evidentirano je prosječno između 150 i 200 prekršaja dnevno.

U prometnom prekršaju će biti Riječani koji parkiraju na nogostupu, autobusnim stajalištima, mjestima rezerviranim za dostavu kao i parkiranje u raskrižju, a kazne se kreću od 300 do 700 kuna.

Kamere od 0 do 24 sata u automatski i u realnom vremenu evidentiraju i dokumentiraju zaustavljanje vozila, a 'pametni' sustav automatski očitava registarsku oznaku. Prometni redari odlučuju je li riječ o prekršaju, a u tom slučaju kroz korištenje policijske baze podataka dolaze do vlasnika vozila kojemu na kućnu adresu stiže obavijest o učinjenom prekršaju. Počinitelji mogu izvršiti uvid u zapis prekršaja te predati podatke u Direkciju za prometno redarstvo.