do kraja godine

Duško Grabovac imenovan predsjednikom Uprave Luke Rijeke

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 27.04.2019 15:05
  • Objavljeno 27.04.2019 u 15:05
Duško Grabovac

Duško Grabovac

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Nadzorni odbor Luke Rijeka d.d. imenovao je svoga dosadašnjeg člana Duška Grabovca za zamjenika člana - predsjednika Uprave Luke s mandatom od 1. svibnja do najdulje do 31. prosinca ove godine, izvijestila je Luka Rijeka na Zagrebačkoj burzi.

Zamjenik člana - predsjednik Uprave Duško Grabovac imenovan je na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora, a za vrijeme dok obavlja posao u Upravi Luke ne može obavljati funkciju člana Nadzornog odbora.

Grabovac je u Nadzornom odboru bio predstavnik mirovinskih fondova, koji imaju nešto manje od trećine dionica Luke. Za predsjednika Uprave imenovan je nakon što je Jędrzej M.Mierzewski u drugoj polovici ožujka podnio Nadzornom odboru ostavku na funkciju predsjednika Uprave i člana Uprave Luke Rijeka. Mierzewski se tada očitovao o ostavci navodeći da je zaključio da je ona najkvalitetnije rješenje za sve zainteresirane strane.

Nadzorni odbor je na istoj sjednici dao i suglasnosti na godišnja financijska izvješća Uprave za 2018. te je donio odluku o pokriću gubitka Luke Rijeke u 2018. od 29,9 milijuna kuna, koji će se pokriti iz dobiti u poslovanju ostvarenom u sljedećim razdobljima.

  • +13
  • +10

Luka Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!