bizarna situacija

Republikanci iz Louisiane odbili glasati za zakon kojim se zabranjuje seks sa životinjama

16.04.2018 u 22:21

Bionic
Reading

Američka država Louisiana izglasala je ovih dana zakon kojim se zabranjuje seksualni odnos sa životinjama, a tijekom glasanja 25 senatora bilo je za te njih čak 10 protiv

Zakon koji bi ovih dana trebao ići na ratifikaciju u američki Kongres nalaže da se zlostavljana životinja oduzme vlasniku, kao i da mu se ubuduće zabrani držanje životinja.

Kako piše britanski The Independent, zakon koji se odnosi na, kako je rečeno, zločin protiv prirode već postoji, no on je 2003. godine proglašen neustavnim jer je također sadržavao stavku koja se odnosi na analni seks među ljudima.

J. P. Morrell, senator koji je napisao i predložio zakon, kazao je da je on napisan da bi bolje definirao sodomiju i učinio je protuzakonitom. Zakon koji je još uvijek na snazi prema senatorovom je mišljenju odveć dvosmislen jer je sodomiju definirao kao tjelesno općenje sa životinjom.

Novi zakon, nazvan SB236, ističe kako će svaka osoba koja se upusti u seksualni odnos sa životinjom ili je svojevoljni sudionik u seksualnom odnosu sa životinjom biti kažnjeno gonjena.

Prije samog glasanja senator Morrell je kazao kako se svi moraju složiti sa zakonskim prijedlogom. 'Neka Bog čuva onog tko je protiv ovog zakona. Sretno', kazao je Morrell.

Međutim desetoro senatora, John Alario, Brett Allain, Dan Claitor, Jack Donahue, Jim Fannin, Ryan Gatti, Gerald Long, Beth Mizell, Jonathan Perry i Neil Riser, sve odreda republikanci, glasali su protiv zakona.

Naznake o razlozima glasanja članova Republikanske stranke protiv zakona dao je naznačiti Gene Mills, predsjednik konzervativnog Roditeljskog foruma Louisiane.

'Smatramo kako je zakon koji je trenutno na snazi dovoljno jasan te je on napisan kako bi odražavao vrijednosti građana ove države. Zadnja stvar koja nam treba je još jedan zakon', kazao je Mills. Pritom je nadodao da, ukoliko se pokaže da je Morrellova namjera zapravo bila povući zakon protiv sodomije iz Ustava, Roditeljski forum ima pravo pobuniti se protiv toga.