ODLIČAN PROMETNI VIKEND

Rekordnih 115.000 putnika u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci, sve je više Amerikanaca

07.08.2021 u 16:46

Bionic
Reading

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci tijekom ovog vikenda očekuje se promet oko 115.000 putnika, što je ovogodišnji rekordni prometni vikend

"Danas i sutra kroz trajektnu luku u Splitu prometovat će oko 75.000 putnika i oko 17.000 vozila što je najmasovniji promet ove godine tijekom jednog vikenda", rekla je Hini koordinatorica Jadrolinije na splitskom plovnom području Jelena Ivulić.

Dodala je kako su zbog povećanog prometa putnika danas uvedena dva izvanredna trajekta iz Splita prema Supetru na Braču.

"Zadovoljni smo prometom u špici ovogodišnje turističke sezone koji je dostigao 77 posto prometa iz 2019., kad nije bilo pandemije koronavirusa", kazala je Ivulić.

  • +13
Vikend gužve u splitskoj trajektnoj luci Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan je izvijestio kako će 190 zrakoplov koji će ovog vikenda doletjeti iz 24 zemlje ostvariti promet u zračnoj luci oko 40.000 putnika, što je najviše putnika tijekom jednog vikenda ove godine.

"Primjetan je dolazak velikog broja Amerikanca zrakoplovom iz Amsterdama koji svakodnevno svih sedam dana u tjednu leti tri put na liniji Amsterdam- Split," kazao je Melvan.

Po njegovim riječima u srpnju je kroz splitsku zračnu luku prometovalo 353 putnik što je najveći srpanjski promet od svih zračnih luk u Hrvatskoj.

"U srpnju ove godine kroz splitsku zračnu luku imali smo duplo veći promet nego lani u srpnju", kazao je Melvan.

Dodao je kako je ovogodišnja špica turističke sezone odlična s obzirom na epidemiološke okolnosti.