puca po šavovima

Rekordan vikend u Osijeku, stiže više od 50.000 gledatelja, a Velšani se nude i za volontiranje

07.06.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Ovoga vikenda u Osijeku se traži krevet više. Na dva sportska događanja očekuje se oko 50.000 gledatelja

Ovoga vikenda u Osijeku, ali i Baranji, tražio se krevet više. Samo na dva sportska događanja u gradu na Dravi očekuje se više od 50.000 gledatelja, piše Glas Slavonije.

Počeo je Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, a u subotu će do posljednjeg mjesta biti ispunjen i Gradski vrt zbog kvalifikacijskog ogleda za Euro između Hrvatske i Walesa.

'Sve je puno, mjesta nema nigdje minimalno već mjesec dana, ako ne i duže. Buking je krenuo čim je najavljena utakmica s Walesom. Sobe su, osim u Osijeku, bukirane u Baranji, pa i dalje', rekla je za Glas Slavonije direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

  • +18
Nogometaši Hrvatske u Rijeci su prije nekoliko dana odradili trening u sklopu priprema za Wales Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Smještajni kapaciteti na području Osječko-baranjske županije su oko 4700 kreveta dok ih je u Osijeku oko 1700, upravo onoliko koliko je prodanih karata velškim navijačima, rekli su u HNS-u. Za nogometni dvoboj na travnjaku Gradskog vrta prodano je ukupno 17.447 karata, od čega je Velšanima otišlo 1650.

'Imamo i primjer da nam se javio jedan velški par za volontiranje. Pitali su nas ako ikako mogu doći gledati utakmicu, a oni će doći volontirati za što god treba. U NK-u Osijek kažu nam da su dobili stotine sličnih zahtjeva za volontiranjem', dodaje Jurić.

  • +23
Pannonian Challenge u Osijeku - BMX kvalifikacije Izvor: Promo fotografije / Autor: Pannonian Challenge

Zadalo je to glavobolje natjecateljima Pannonian Challengea jer u Osijek na ovo natjecanje u ekstremnim sportovima stiže 300 vozača iz 24 zemlje, Argentine, Čilea, SAD-a, Australije, Francuske, Slovenije, Italije..., kao i reprezentacije Rusije i Mađarske.

'Dobro su se pomučili i bilo je dosta neizvjesno, no na kraju su svi vozači uspješno smješteni', rekla je za Glas Slavonije Mirna Šmit, voditeljica komunikacijskog tima Pannonian Challengea, koja smatra kako je za priču grada i turizma to pun pogodak jer će Osijek biti prepoznat kao atraktivna lokacija.