DALIĆ SVJESTAN OPASNOSTI

Hrvatske zvijezde u Osijeku čeka paklena vrućina; evo što otkriva najnovija vremenska prognoza

06.06.2019 u 12:35

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na rasprodanom osječkom stadionu Gradski vrt u subotu od 15 sati, po paklenoj vrućini, čeka važna kvalifikacijska utakmica protiv Walesa za odlazak na Euro 2020. godine

Osim vrlo nezgodnog lipanjskog termina, kada većina igrača već razmišlja o bijegu s najbližima na godišnji odmor, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić muku muči s ozlijeđenim te energetski ispražnjenim igračima. Uz sve to nadovezala se velika vrućina od minimalno 30 stupnjeva Celzijusa i nezgodan termin odigravanja utakmice u 15 sati koji je odredila Uefa. Kako Uefa još ima dostupne termine u 18 i 20.45 sati, može se reći da Hrvatska nije imala sreće.

>>> Čini se da je Dalić riješio najveću dilemu; je li ovo sastav za okršaj s Walesom?

'Znam da je kraj sezone, igrači su umorni, igra se u 15 sati i bit će pakleno vruće, ali nema alibija, mi idemo na pobjedu', rekao je izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za SportKlub.

Prema dostupnim podacima portala AccuWeather, kada je u pitanju vremenska prognoza za subotu 8. lipnja, vidljivo je kako će tog dana biti jako vruće (mnogo sunca) te kako će maksimalna temperatura u 15 sati, kada počne utakmica, iznositi 27 stupnjeva Celzijusa uz stvarni osjet od 30-ak Celzijusa.

Uz sve to, igračima će problem stvarati mušice i komarci, a koja će se reprezentacija bolje snaći u takvim uvjetima, teško je reći.

Igrač ciparskog Anorthosisa, 34-godišnji Gordon Schildenfeld, u razgovoru za tportal između ostalog dotakao se ranog termina i problema s kojim će se suočiti Luka Modrić i suigrači.

'Neću reći - upozoravam, ali siguran sam da neće biti lako. Zbog kraja sezone, zbog termina utakmice (op.a. 15 sati), zbog vrućine i zbog protivnika', između ostalog je kazao Šibenčanin Schildenfeld.

Podsjetimo, prije 12 mjeseci uoči odlaska na SP u Rusiju Hrvatska je 8. lipnja igrala na Gradskom vrtu pripremnu utakmicu protiv Senegala (pobjeda 2:1 golovima Perišića i Kramarića, op.a.) po paklenoj vrućini koja je jako teško legla našim igračima. Tada je terminom utakmice u 18 sati jako nezadovoljan bio izbornik Zlatko Dalić te je između ostalog rekao kako je 'termin bio katastrofa' i dodao da je 'bilo prevruće, što je ubilo utakmicu'.

No ovaj put je puno veći ulog u igri jer nakon poraza od Mađarske Modrić i suigrači više nemaju pravo na kiks, pogotovo ne na svom terenu…

  • +18
Rijeka: Nogometaši Hrvatske odradili još jedan trening u sklopu priprema za Wales Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL