ZADOVOLJAN REZULTATIMA

Bernardić nabio na nos HDZ-ovcima 'debakl' u Zagrebu: To im je kazna za raspad Vlade

21.05.2017 u 19:35

Bionic
Reading

Na Iblerovu trgu u sjedištu SDP-a rezultate lokalnih izbora pratio je šef stranke Davor Bernardić i još pokoji član Predsjedništva SDP-a, s obzirom na to da ih se većina raštrkala po Hrvatskoj dati podršku kandidatima na terenu. 'HDZ-ov debakl u Zagrebu je pokazao koga građani smatraju odgovornim za raspad Vlade', poručio je u govoru

'Veseli me veća izalaznost nego prije četiri godine. Znamo kakav je rezultat u općinama i gradovima u kojima je SDP na vlasti - ljudi žive bolje. SDP je pokazao svoju snagu u velikim gradovima. Rijeka je bila i ostala utvrda SDP-a', rekao je u svom obraćanju predsjednik SDP-a Bernardić nešto prije 23.30.

Čestitao je primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini na pobjedi u prvom krugu. 'Zagreb je pokazao da je spreman na pobjede, a HDZ-ov debakl u Zagrebu je pokazao koga građani smatraju odgovornim za raspad Vlade. Hrvatska se nepovratno mijenja, Hrvatska ide naprijed, Hrvatska ne smije stajati. No Hrvatska nema stabilnu Vladu ni stabilnu vladajuću većinu. Vladajući su pokazali da nemaju kadrova ni snage za vladanje Hrvatskom', dodao je i rekao da je vrijeme za prijevremene izbore.

Prve rezultate izlaznih anketa komentirao je Rajko Ostojić, desna ruka Davora Bernardića. 'Moglo je bolje u Rijeci - da je HNS išao s nama, rezultat bi bio bolji. Ivica Vrkić je prvi u Osijeku i Anka Mrak ulazi u drugi krug. Poruka je u Zagrebu da Zagreb želi promjenu, rekli su 'ne'', kazao je. Očekuje da će rezultati biti i bolji tijekom večeri.

Prema njegovim informacijama, SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić nije uspjela ući u drugi krug u Dubrovniku,  a bitka se vodi između HNS-a i HSS-a.

'Anka Mrak Taritaš ostvarila je fenomenalan rezultat i imat će još bolji rezultat u drugom krugu. Razlika od tri posto je unutar statističke pogreške. Već tjednima znamo da je to pitanje borbe između Mrak Taritaš i Bandića, Švaljek je previše zaostala. Građani će odlučivati žele li fontane ili žele da se u Zagrebu vodi prava politika', rekao je za tportal član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević.

Smatra da još nije vrijeme za postavljanje pitanja o eventualnoj podršci Švaljek Anki Mrak Taritaš u drugom krugu. 'Pričekajmo službene rezultate pa ćemo razgovarati', rekao je Glavašević.

U pobjedu Mrak Taritaš uvjeren je i glavni tajnik SDP-a Zvane Brumnić, dodavši da su birači u Rijeci prepoznali politike SDP-a.

U središnjici SDP-a okupilo se četrdesetak ljudi, no i dalje nema prevelike euforije. Oko 23.10 u stranci bi se trebao obratiti predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

  • +5
Lokalni izbori 2017: Izborni stožer SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

U stožeru u središnjici zasad je mirno. Većina stranačkih dužnosnika je u svojim lokalnim sredinama, dok su u stožeru na Ibleru potpredsjednik stranke Rajko Ostojić, ali i neki saborski zastupnici, poput Siniše Varge i Gordana Marasa.

Stranački vrh je u prostorijama na katu. Povremeno se spuste kako bi odradili javljanje uživo za neku od televizija. Bernardić je navodno u središnjici, ali još nije viđen.

Na tportalu uživo pratite reakcije tijekom večeri iz sjedišta SDP-a.