koalicija sdp-hns u vukovaru

Bernardić: Ako uspije žedna Slavonija, uspjet će i Hrvatska

14.05.2017 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić predstavljajući u nedjelju u Vukovaru kandidate koalicije SDP-HNS za Gradsko vijeće, gradonačelnika i vukovarsko-srijemskog župana, rekao je kako je Slavonija žedna novih radnih mjesta, budućnosti i promjena, ocijenivši da je ta regija ispit za Hrvatsku i ako uspije Slavonija, uspjet će i Hrvatska.

 Ocjenjujući stanje u Vukovaru Bernadić je ustvrdio kako se danas o Vukovaru u medijima gotovo i ne čuje, a kada se čuje, čuje se po neisplati plaća u Borovu i po minimalnoj plaći za koju Vukovarci rade.

'To je danas priča Vukovara, simbola Hrvatske, grada koji je stao, koji je uspavan i koji je zaustavljen', kazao je Bernardić, dodavši da su Vukovaru nužne promjene koje će donijeti nova radna mjesta, investicije, otvorenost i dijalog. Ustvrdio je i da vladajući HDZ 'dijeli interese, plijen i ljude'. Poručio je kako se Hrvatska ne smije dijeliti, a Vukovar mora početi pisati svoju budućnost.

'Njima nije važno koliko košta vlast, koliko košta zastupnik niti im je važno da osiguraju da minimalna plaća u Hrvatskoj bude barem 50 posto prosječne plaće u Hrvatskoj niti im je važno dolaze li plaće na vrijeme. Njima je samo važna vlast i to pod svaku cijenu', kaže Bernardić.

  Dodao je kako iz Vukovara poručje da obraz nema cijenu, kao što cijenu nema niti budućnost građana Hrvatske i Vukovara.

  Kandidat koalicije za vukovarskog gradonačelnika, Goran Bošnjak (SDP) rekao je da je sadašnja HDZ-ova vlast u Vukovaru u protekle četiri godine realizirala  projekte koje im je ostavio SDP dok je kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Zlatko Cegledi (SDP) kazao da građani Vukovarsko-srijemske županije trebaju konačno dobiti vlast kakvu zaslužuju.

 Predsjednik vukovarsko-srijemskog i vukovarskog HNS-a Nenad Bučko rekao je kako vukovarski gradski proračun iznosi 292 milijuna kuna, što je za čak četiri puta više od gradskog proračuna Đakova.

'Imamo li osjećaj da živimo četiri puta bolje nego u Đakovu ili bolje nego građani Vinkovaca ili Varaždina jer su i njihovi proračuni manji od vukovarskog. Kada vidim kako radi HDZ-ova gradska vlast mislim da prije živimo u 'apsurdistanu' nego u Vukovaru', izjavio je Bučko.