paljba s najvišeg suda

Reagirao iskritizirani Malenica, poručio da je javno osudio paljenje automobila sutkinje

12.04.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Ministarstvo pravosuđa i uprave reagiralo je na priopćenje Vrhovnog suda te istaknulo da je ministar Malenica javno, u Hrvatskom saboru, osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku, a već i prije premijer, čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za taj događaj

Vrhovni sud izrazio je u srijedu nezadovoljstvo što, kako su naveli, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nisu reagirali na nedjeljnji palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač te, među ostalim, ocijenili kako se "na taj način stvara dojam u javnosti da predstavnici izvršne vlasti obezvređuju sudbenu vlast".

Reagirajući na priopćenje Vrhovnog suda, Ministarstvo pravosuđa i uprave ističe u srijedu da je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica "javno, u Hrvatskom saboru, osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku".

"Događaj je u ime Vlade Republike Hrvatske ranije osudio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za navedeni događaj", ističe se u priopćenju Ministarstva.

"Istraga paljenja vozila sutkinje Županijskog suda u Osijeku je još uvijek u tijeku, okolnosti navedenog slučaja još se utvrđuju. Po ishodima iste, ukoliko procjene budu upućivale na to, Ministarstvo pravosuđa i uprave poduzet će daljnje korake i mjere iz svoje nadležnosti", stoji u priopćenju Ministarstvo pravosuđa i uprave.