IZMEĐU KOPRIVNE I HRASTINA

Razbojnici opljačkali i ozlijedili zaštitare kod Osijeka, policija ih traži

21.10.2019 u 20:54

Bionic
Reading

Dvojica zaštitara ozlijeđena su kad su razbojnici, uz uporabu vatrenog oružja, opljačkali njihovo vozilo na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska Policijska uprava

Razbojstvo se dogodilo malo prije 15 sati, a zasad nepoznati počinitelji otuđili su neutvrđenu količinu novca i udaljili se nepoznatom smjeru. Za njima tragaju sve raspoložive snage osječko-baranjske Policijske uprave - specijalna policija te pripadnici interventne, temeljne i prometne policije.

Glas Slavonije piše da su zaštitari službenim vozilom naišli na klasičnu 'sačekušu', odnosno maskirani razbojnici su ih čekali u šumi i, kada su naišli, počeli pucati na njih. Neslužbeno doznaju da su jednom zaštitaru prostrijeljene obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek.

U policiji zahvaljuju građanima koji su pružili pomoć ozlijeđenim zaštitarima i prevezli ih u bolnicu. Izvan su životne opasnosti.

'Nešto prije 15 sati na vozilo zaštitarske tvrtke nepoznate osobe počele su pucati, odnosno izveden je oružani napad. U vozilu su bila dva zaštitara, a nakon što se vozilo zaustavilo, za sada još uvijek nepoznati počinitelji pobjegli su sa za sada neutvrđenom količinom novca. Na terenu su specijalna, interventna, temeljna i prometna policija, odnosno sve raspoložive snage, i teren se pretražuje sa službenim psom tragačem. Teren je pregledan i dronom iz zraka. Želimo zahvaliti građanki koja je naišla vozilom i pomogla zaštitarima te ih prevezla u bolnicu', rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske na mjestu razbojstva.

  • +5
Napad na zaštitare kod Hrastina Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Bez panike

Iz policije su pozvali građane, unatoč tome što su pljačkaši i dalje u bijegu, da ne dižu paniku, jer za to nema razloga, odnosno policija pokriva veliko područje oko mjesta razbojstva i pucnjave. Policajci naoružani puškama blokirali su cestu i preusmjeravali promet na alternativne pravce. Nakon napada očevid je trajao satima, no specijalna i interventna policija pretraživale su veliki dio i oko same šume iz koje su pljačkaši pucali na zaštitare. Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihove kolege, piše Glas Slavonije.