policijska posla

Ravnatelj policije komentirao obijesnu vožnju iz Nove Gradiške i incident na Platku: 'Nije bilo zataškavanja!'

03.02.2023 u 19:46

Bionic
Reading

Još uvijek se raspetljava slučaj tučnjave koja se dogodila na Platku, a iz Nove Gradiške stigla je snimka obijesna vožnje maloljetnika koja je prethodila prometnoj nesreći. Te teme u Dnevniku Nove TV komentirao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Društvenim mrežama proširila se snimka obijesne vožnje maloljetnika koji su se na kraju zabili u betonski stup. Vozač (17) je teže, a njegov suvozač (16) lakše ozlijeđen.

Taj je događaj za Dnevnik Nove TV komentirao ravnatelj policije Nikola Milina. 'Tek će se utvrditi je li ovo bilo prvi put da su ovako nešto napravili. Zasad znamo da su oni to napravili bez znanja roditelja', rekao je te dodao: 'Ovim putem apeliram da svi damo doprinos da smanjimo stradavanja u prometu.'

Milina je komentirao i incident na Platku te objasnio zašto je policija izdala prekršajne, a ne kaznene prijave. 'Nema tu nikakvog misterija. Policija je odmah privela tri osobe, utvrdila činjenice, dokaze i ispitala sve sudionike. Policija nema odmah sliku o događaju koju sada imamo. Policajci moraju utvrditi činjenice da bi se utvrdilo je li netko napravio prekršajno ili kazneno djelo. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o prekršaju javnog reda i mira', kazao je.

Tvrdi da nije bilo nikakvog zataškavanja, a na pitanje da li je u Rijeku poslan nadzor, kazao je da nije.'Poslali smo policijske službenike koji su za ovakve događaje specijalizirani i oni su poslali potporu', odgovorio je te se osvrnuo na tvrdnje da policija nije dobro odradila svoj posao: 'Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije.'

Milina nije želio odgovoriti na pitanje o tome jesu li tri MMA borca koja su sudjelovala u tučnjavi otprije poznata policije, ali je odgovorio na pitanje o alkoholiziranosti sudionika. 'Najveća izmjerena koncentracija je 2,9 promila u krvi, ali to je među sudionicima, a ne počiniteljima', rekao je Milina.