željko zubčić

Ravnatelj osječkog KBC-a objasnio kakva je situacija u Slavoniji: Cijeli četvrti val mi nismo reducirali program

10.01.2022 u 19:12

Bionic
Reading

Broj hospitaliziranih u Osječko-baranjskoj županiji od početka godine kreće se između 80 i 90, ozbiljniji slučajevi liječe se u osječkom KBC-u, dok je dio pacijenata s lakšim tegobama smješten u Našicama

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek (KBCO) Željko Zubčić kaže kako bilježe porast pregleda na infektologiji, ali taj porast ne prati hospitalizaciju zbog čega su, kako kaže, jako zadovoljni. U osječkom KBC-u zauzeto je 51 posto kapaciteta.

'Takvi pacijenti ne zahtijevaju terapiju kisikom niti značajniju kortikosteroidnu terapiju. Dobar dio njih se može liječiti kroz našu dnevnu bolnicu ili kod kuće', rekao je ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić za Vijesti Nove TV.

Ističe kako je još rano zaključiti je li ta pojava nastala zbog novog soja. Kaže kako se rutinski uzorci ne testiraju, ali im je važno koliko se pune bolnički kapaciteti.

Dok koronavirus u Dalmaciji bukti i u Slavoniji očekuju porast novih slučajeva. Zubčić kaže kako očekuju porast novooboljelih, ali se nada da neće puniti respiracijski centar.

'Nadamo se da dobar dio pacijenata neće završiti kao teži, da neće puniti respiracijski sustav', kaže Zubčić dodajući:

'Cijeli četvrti val mi nismo reducirali uopće program, naše dijagnostičke zahvate, smanjivali smo liste čekanja...', zaključio je.