NESREĆA KOD OKUČANA

Ravnatelj bolnice u Brodu: Jedna osoba zbog težine ozljeda prebačena u Zagreb

22.03.2021 u 18:50

Bionic
Reading

Ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod Josip Samardžić govorio je o stanju preživjelih iz prometne nesreće koja se dogodila noćas u 3.10 sati na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Okučana, gdje su četiri osobe na mjestu događaja smrtno stradale. U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu pristigla su četiri ozlijeđena

“Jutros smo zaprimili četiri teško ozlijeđena pacijenta. Dvojica su odmah proslijeđeni na operativne zahvate koji su izvršeni. Provode se svi postupci intezivne njege i liječenja. Od njih četiri, dvojica su zadržana na odjelu traumatologije, jedan na odjelu intenzivnog liječenja, a jedan je proslijeđen u KB Sestre Milosrdnice u Zagreb zbog kompleksnosti ozljede. Životne opasnosti za ovu trojicu zasad nema”, kazao je ravnatelj bolnice za N1.

Specifičnost događaja bila je u tome što je veliki broj ozlijeđenih na jednom mjestu, ističe ravnatelj.

  • +2
Prometna nesreća kod Okučana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Međutim, tvrdi ravnatelj, slične ozljede tretirali su u brojnim prometnim nesrećama i imaju iskustva sa saniranjem takvih ozljeda.

“Ja bih pohvalio sve sudionike u rješavanju ovog kompleksnog izazova i problema. Zahvaljujući postupcima koji se provode u našim bolnicama, koje Ministarstvo zdravstva provodi, imamo spremnost za ovakve situacije. Bili smo spremni dočekati ono što je pred nas postavljeno”, rekao je Samardžić.

Kazao je da se dogodila gotovo refleksna reakcija na nesreću.

“Svi sudionici u lancu neprestano uvježbavaju to. Zahvaljujući reakciji svih službi, bio je brz transport. Rasporedili su se se ozlijeđeni na tri bolnice, tako da svaki ugroženi dobijje adekvatnu pomoć”, objašnjava ravnatelj.

U nesreći je, podsjetimo, ozlijeđeno 19 migranata.