JURIŠ NA OLIMP

Ratko Rudić: Moćni smo, ne bih potpisao srebro

13.07.2012 u 11:11

Bionic
Reading

Najtrofejniji trener u povijesti hrvatskog sporta, vaterpolski izbornik Ratko Rudić pred kamerom tportala proanalizirao je stanje u svoj selekciji uoči nastupa na Igrama u Londonu na kojima se od njih očekuje jako puno

Gospodinu Rudiću će ovo biti osme uzastopne Olimpijske igre na koje će putovati kao izbornik, a u kolekciji ima tri zlata i broncu. Nakon osvajanja zlata u Svjetskoj ligi i sjajnih rezultata u Irskoj gdje su uvjerljivo potopljene Crna Gora i Mađarska, sve i da želi, više ne može sakriti da vaterpolisti u London idu po zlato.

'Igrali smo zaista sjajno i pokazali da smo odlično pokriveni na svim pozicijama. Gledajte, mi u London idemo po medalju, ali s obzirom na situaciju, ne bih potpisao ništa manje od zlata', otvoren je drugi najtrofejniji izbornik u povijesti hrvatskog sporta.

S hrvatskom selekcijom lovi devetu medalju, a u svakoj karijeri ima i problema.

'Nakon što sam pogrešno okrivljen za doping kao igrač na SP-u u Kolumbiji 1975. Fina se ispričala i meni i savezu...'

Drugi problem došao je početkom devedestih kada je Antun Vrdoljak stopirao njegov dolazak na kormilo Hrvatske.

'On nikada nije nazvao, niti smo se čuli. Taj me čovjek uopće ne zanima', kazao je izbornik koji je potpisao osam od 12 medalja hrvatske reprezentacije. Na znanje svima koji su ga proglašavali nepodobnim.

U Londonu ne očekuje eksploziju svojih pojedinaca već homogeni kolektiv, a rivali za zlato ne opterećuju ga pretjerano.

'Proteklih tjedana dobili smo sve konkurente osim Srbije i Italije, ali i o njima znamo sve. Ozljede u srpskom sastavu? Nisam baš sklon vjerovati svemu što se piše', smijao se iskusni Rudić koji neće moći voditi reprezentaciju na otvaranju Igara protiv Grčke.

'Da, dobio sam isključenje u finalu Svjetske lige protiv Španjolaca, ali to neće biti problem za nas. Bio sam ja i puno oštriji prema sucima, ali ovi su se baš bili naljutili', završio je smijehom najpoznatiji trenerski brk u Hrvata.