čestitka vaterpolistima

Državni vrh čestitao prvacima Europe: Hrvatska je ponosna na vas

10.09.2022 u 23:22

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitali su hrvatskim vaterpolistima na osvajanju titule europskih prvaka nakon pobjede nad Mađarskom

'Hrvatski vaterpolisti europski su prvaci! Čestitke na sjajnoj igri, cijela Hrvatska je ponosna na vas! Zahvaljujem Hrvatskom vaterpolskom savezu na organizaciji Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu', napisao je Plenković.

Podsjetimo, Plenković je otvorio Europsko prvenstvo prije desetak dana, a tom prilikom splitska publika dočekala ga je zvižducima.

Na finalnoj utakmici, pak, državni vrh predstavljao je predsjednik Zoran Milanović, koji je također poslao čestitku.

"Čestitam hrvatskim vaterpolistima na sjajnoj pobjedi i osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu u vaterpolu u Splitu! Hrvatska opet ima europske prvake! Bravo", stoji u poruci predsjednika Milanovića.

  • +13
Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović na finalu Europskog prvenstva u vaterpolu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Čestitku je poslao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković: "S oduševljenjem smo pratili Vašu spektakularnu pobjedu u finalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu gdje se zasluženo osvojili zlatno odličje. Vođeni ka tome cilju, svojom ste ustrajnošću i fantastičnom igrom tijekom cijelog turnira, svijetom pronijeli glas Hrvatske kao nezaustavljive vaterpolske sile. Tome je svakako pomogla i sjajna atmosfera koju su stvorili naši navijači u Splitu. Drugi europski naslov prvaka, nakon 2010. godine u Zagrebu, još je jedna potvrda da hrvatska muška vaterpolo reprezentacija, popularne "barakude", s pravom nosi naslov najbolje muške vaterpolo momčadi u Europi. Uza želje za nastavkom vaših uspješnih sportskih karijera, uime Hrvatskoga sabora i osobno iskreno čestitam svim našim igračima, stručnom stožeru na čelu s izbornikom Tuckom i Hrvatskom vaterpolo savezu!", stoji u čestitki.