prvo priznanje

Raspudić: Mogao bih biti kandidat za predsjednika Republike

21.03.2024 u 19:53

Bionic
Reading

Most je prije dva dana službeno predstavio premijerskog kandidata za parlamentarne izbore - Nikolu Grmoju. Pokazali su i svoj slogan "Na tvojoj strani", a program se zove "Sačuvajmo Hrvatsku" . Najavili su da će ga u cijelosti objaviti na internetu i naglasili da se oni jedini bave programom, a ne samo prepucavanjima

Zoran Milanović je svojim ulaskom u kampanju itekako poremetio planove svima, a pogotovo Mostu. Svojom bombom je poremetio Mostovo predstavljanje kandidata za premijera, a je li im poremetio izborne planove? Reporterka RTL-a Danas Dajana Šošić razgovarala je s Ninom Raspudićem.

Na pitanje uzima li Zoran Milanović već sada dio Mostovih tema i retorike, Raspudić odgovara da ne misli tako.

'Ne mislim da nam uzima teme. Istina, poremetio se taj plan predstavljanja kandidata jer je ta politička bomba grunula taj dan kad je naš kandidat izašao u javnost. Našeg kandidata je 'pojeo' taj Milanovićev ulazak u igru. A s druge strane sada se stvara jedna polarizacija pa se želi uvjeriti javnost da se sve svodi na borbu Milanovića protiv HDZ-a, dakle da ćemo i dalje gledati film koji gledamo 34 godine, a to je smjenjivanje SDP-s i HDZ-a'. rekao je, dodajući da će se u četiri tjedna do kraja kampanje ta prašina slegnuti.

Kometirajući Milanovićevu retoriku, Raspudić kaže da on nadolazi na sve politike Mosta.

'Jučerašnja njegova objava o migrantima je upravo ono što Most govori već mjesecima i godinama i zbog čega smo bili napadani. Danas se Miro Bulj našalio s njim kad su ga pitali rekao je: Dobro došao u Buljovu seosku stražu. On je došao na naše politike kao puno nekih drugih stvari, pa možemo reći ako se još odrekne queer foruma SDP - a može doći po Mostovu člansku iskaznicu', uputio je Raspudić.

Po pitanju 'Vlade nacionalnog spasa', smatra da je Milanović - da je želio isključivo takvu vladu i procijenio da je nužan njegov ulazak u teren - mogao reći da izlazi na izbore s nezavisnom listom i pozvati sve čestite ljude kao što je i rekao i s lijeva i desna da se okupe i riješe kriminalnu hobotnicu.

  • +15
Milanović u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljević

Nije izričito odgovorio na pitanje je li Most spreman koalirati s SDP-om nakon izbora.

'On je otišao na listu SDP-a i on je SDP-ov kandidat, a mi imamo svog kandidata i svoj program. Jedini smo predstavili jučer cjelovit program od preko sto kartica, vrlo ozbiljan, sustavan i detaljan. Program SDP a kojeg još nismo vidjeli definitivno nije naš program', rekao je Raspudić.

Utrka za predsjednika, čini se, mogla bi biti i puno bliže nego što je bilo planirano. Kakav je interes za te izbore?

'A sigurno je da nisam nezainteresiran, ostaje vidjeti. Vrlo je moguće da ćemo imati kroz dva, tri mjeseca i predsjedničke izbore', kazao je. Na pitanje bi li mogao biti kandidat Mosta, odgovorio je: 'Mogao bih biti'.