smjena ministara

Raspudić: Jesmo li taoci inata jednog čovjeka, mi koji se pokušavamo metaforički nasaditi na trepavice zbog nekih stvar?

17.02.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić upitao je u četvrtak u Saboru jesmo li taoci inata jednog čovjeka, pri čemu se referirao na jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića po kojoj neće smijeniti nijednog ministra na zahtjev oporbe "i da na trepavicama stoje"

"Što to znači da neće smijeniti nijednog ministra i da se postave na trepavice? Hoće li Tomislav Ćorić i dalje biti ministar ako završi u, primjerice, Remetincu, ili Darko Horvat ako obnova ne krene", upitao je Raspudić.

"Jesmo li taoci inata jednog čovjeka, mi koji pokušavamo se metaforički nasaditi na trepavice zbog nekih stvar", upitao je Raspudić u slobodnom govoru.

Erik Fabijanić (Klub Socijaldemokrata), govoreći o oporezivanju osoba koje rade preko granice, ustvrdio je da je Porezna uprava u pravu kada kaže da su oni s prebivalištem u Hrvatskoj hrvatski porezi obveznici.

No, istaknuo je, država je o tome trebala bolje informirati građane i zato predlaže da im se oprosti barem dio duga.

Država je kroz razne mehanizme trebala informirati svoje građene koja su njihova prava i obveze kao prekograničnih radnika, rekao je Fabijanić u slobodnom iznošenju stajališta.