šef reformista

Čačić: Što se mene tiče, Banožić može otići već sutra

14.02.2022 u 14:06

Bionic
Reading

'Što se mene tiče, Banožić može otići već sutra', kaže predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić. Smatra kako je Banožiž 'apsolutno potkapacitiran'

'On nema tamo što tražiti, u Ministarstvu obrane. I za Plenkovića i za Milanovića i za sve nas je bolje da se ide na drugi način… Banožić nije odgovorio poziciji koja je vrlo osjetljiva', rekao je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti gostujući na N1 Televiziji.

Čačić kaže kako Banožić nije odgovorio svojoj ulozi te da su njegov način i komunikacija štetni, kako kaže, za njega, a kamoli za sve druge.

Govorio je i o reformi zdravstva. Kaže da je zdravstvo goruća rana koja treba radikalno i odmah u reformu.

'Prvo, već je konačno netko prepoznao da smo mi jedina zemlja gdje svi imaju zdravstveno osiguranje pa čak i oni koji nisu građani Hrvatske. Ljudi koji vani žive i ovdje popravljaju zube, to nisu glasovi opozicije. Drugo, treba jasno postaviti kriterije da nisu samo lijekovi već i potrošni materijali predmet centralne nabave. Treće, ono što država imati direktno pod kontrolom, a to su klinike čini 65 posto ukupnih dugova. Moramo definirati koje vrste usluga koji rang daje', objašnjava Čačić.

O Mostovim upozorenjima Vladi vezano uz opasnost od inflacije, kaže da to što je Most upozoravao treba objesiti mačku o rep.

'Oni su aktivni populisti i demagozi nažalost. Nema tu pravih rješenja, nema tu prave analize.', kaže Čačić koji smatra kako je Most prije 5,6 godina imao vrlo kvalitetna programska rješenja.

'To što je tamo pisalo je korespondiralo sa svime onime što ja govorim. Most je otišao na tamnu stranu, stranu populizma.', dodao je Čačić te istaknuo kako će se covid potvrde u jednom trenutku ukinuti te da populizam 'nije rješenje za ovu zemlju'.