'BRUTALAN ODGOVOR'

Ranjeni Egipat počeo zračne napade na skrovišta terorista na Sinaju

25.11.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Egipat je počeo sa zračnim napadima na skrovišta terorista na Sinajskom poluotoku u petak navečer, objavili su lokalni mediji, nakon terorističkog napada na džamiju u kojemu je ubijeno 235 ljudi, a prenose agencije u subotu.

Vojska se nalazi na Sinajskom poluotoku i neće se smiriti dok oni koji su upleteni u napad u petak ne budu eliminirani, navodi list  Al Ahram izjavu egipatskih sigurnosnih snaga. Nekoliko osumnjičenih već je ubijeno, izvješćuje list.

U petak navečer predsjednik Abdel Fatah al Sissi obećao je 'brutalan' odgovor na masakr u kojemu je 235 ljudi izgubilo život a 109 je ranjeno.

Vjernike koji su izlazili iz džamije s podnevnih molitvi na istoku Egipta ubili su u petak naoružani muškarci, u najsmrtonosnijem napadu u nedavnoj povijesti te zemlje.

Napad je počeo kad su militanti detonirali eksplozivnu napravu izvan džamije Al Ravda, oko 40 kilometara zapadno od grada Al Ariša, a zatim su počeli pucati na vjernike koji su izlazili iz džamije.

Privatni list Al Masri al Džum objavio je da je više od 20 maskiranih napadača sudjelovalo u napadu i da su pucali iz automatskih pušaka.

  • +3
Protesti u Egiptu / arhiva Izvor: Reuters / Autor: Amr Abdallah Dalsh

Egipatska vojska odmah je proglasila trodnevnu žalost.

Oružane snage počele su sa zračnim napadima na područje Sinaja, koncentrirajući se na planinsko područje oko džamije gdje se, kako se vjeruje, skrivaju počinitelji atentata.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.