sindikat metalaca

'Radnici zabrinuti za sudbinu Brodogradilišta 3. maj'

13.10.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Iz Koordinacije Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) u 3. maju u petak su iskazali zabrinutost za sudbinu Brodogradilišta 3. maj i najavili da će organizirati izjašnjavanje članstva i radnika o podršci sindikalnim zahtjevima

Iz sindikata navode da su od Uprave i vlasnika brodogradilišta zatražili da se očituje o stanju te da sindikat i javnost informiraju o preustroju brodogradilišta i ispunjenim stavkama ugovora o prijenosu dionica u privatizaciji 3. maja, ali da odgovor nisu dobili.

Koordinacija svojim aktivnostima ne želi raditi kaos niti štetu, ali stanje u 3. maju je došlo do te mjere da je članstvo zabrinuto nad njegovom sudbinom, vođenjem poslova i procesom restrukturiranja, stoji u priopćenju sindikata.

Ističu da su, iako Brodogradilište 3. maj prividno ima punu zaposlenost u opremnoj luci, u sindikatu zabrinuti zbog stanja u knjizi narudžbi, odnosno stanja ugovorenih poslova. Koordinacija smatra da je za to najviše odgovorna Uprava i predstavnik vlasnika te je, kako bi se skrenula pozornost na stanje u brodogradilištu, odlučila nastaviti sindikalne aktivnosti.

Uz to, sindikat je resornom ministarstvu uputio zahtjev da se pronađe rješenje i stvore uvjeti za nastavak kontinuirane proizvodnje jer je, smatraju, ona jedini jamac opstojnosti 3. maja i brodograđevne djelatnosti.

Koordinacija SMH-IS u 3. maju organizirat će izjašnjavanje članstva i radnika u 3. maju od 16. do 23. listopada. Pozivamo radnike i članove da se informiraju i sudjeluju, kako bismo zajedno osigurali opstojnost, zaštitu radnih mjesta i djelatnosti našeg brodogradilišta, poručili su iz Koordinacije SMH-IS u 3. maju.