OTPREMNINE NI ZA LIJEK

Radnici KIO keramike sutra prosvjeduju u Zagrebu

24.01.2012 u 19:55

Bionic
Reading

Za bivše radnike, prosvjednike orahovičke KIO keramike, unatoč očekivanjima, otpremnina ni danas, nakon više od dva mjeseca prosvjeda nije riješena stvar. Ponadali su joj se nedavno, nakon što je Keramika Modus uplatila 46 milijuna kuna, vjerujući da bi se neki od tri najveća vjerovnika (HPB, HBOR, MINGORP) mogli odreći svog dijela potraživanja u korist radnika

Međutim, novac im do danas nije uplaćen, a nemaju čvrstih, pisanih jamstava da će se to uopće i dogoditi.

'Dosad smo se za rješenje svojih problema obratili na više adresa, a među njima su i Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva, predsjednik Josipović, novi premijer Zoran Milanović. Od svih njih jedino je predsjednik Josipović odgovorio na upit, dok Milanović, premda smo mu pisali dvaput, nije reagirao.

Nismo bili zadovoljni radom prošle Vlade, ali čini mi se da je kod ove nove retorika još gora – do njih se jednostavno ne može doći. Ponašaju se kado da ne postojimo', rekao je Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO keramike.

Kako bi izazvali pozornost aktualnog premijera i članova nove Vlade, tridesetak bivših radnika orahovičke KIO keramike za sutra u Zagrebu najavljuje prosvjed. Održat će ga na Trgu bana Jelačića u razdoblju od 11 do 12 sati.