HND PROTIV ŠPRAJCOVE SMJENE

Radman i Rotim su generatori kaosa na sva četiri kanala

08.11.2013 u 17:06

Bionic
Reading

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje protiv još jedne skandalozne odluke Ravnateljstva i programskog vodstva HRT-a – smjene rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS) Zorana Šprajca

Predsjednica HND-ova ogranka na HRT-u Elizabeta Gojan ističe kako su Šprajca na to mjesto imenovali ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman jer su valjda bili uvjereni u njegove organizacijske i programske kvalitete. Stoga smatra da je s njihove strane neodgovorno smijeniti ga nakon samo pet mjeseci.

Naime, pojašnjava Gojan, svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna kako za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman!

Upravo su te ‘zadaće i ciljevi’ doveli do potpune dezorganizacije unutar novog sustava nazvanog IMS. Gdje je onda odgovornost glavnog ravnatelja HRT-a Radmana i ravnatelja programa HRT-a Rotima, koji su odobrili implementaciju sustavu koji, niti na jednoj razini, kako navode u priopćenju o smjeni Zorana Šprajca - ‘nije dao pozitivne i brze učinke’ – a zove se IMS?

‘Razlozi zbog kojih je smijenjen Zoran Šprajc mogli bi se primijeniti i na one koji su takvu odluku donijeli, jer su oni generatori kaosa, i to na sva četiri kanala javne televizije’, ističe Gojan.

Predsjednica HND-a na HRT-u podsjeća kako je smijenjeni Zoran Šprajc dobio najveći broj glasova zaposlenika HRT-a u legalnoj proceduri koju je proveo glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman

Također, navodi Gojan, Goran Rotim takvu aklamacijsku potporu kolega nije dobio nego Marija Nemčić - pa je na svoju funkciju imenovan odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Radmana.