NEZADOVOLJSTVO U TAXI CAMMEU

Radili smo 300 sati mjesečno!

08.05.2014 u 18:43

Bionic
Reading

Pet vozača tvrtke Taxi Cammeo jučer je od direktora Vladimira Minovskog dobilo otkaz na licu mjesta te su vozači morali razdužiti svoja vozila, opremu i službene odore, jer su, razočarani plaćama i lošim uvjetima rada, odbili voziti dok se ne riješe njihovi problemi, a u cijelom slučaju morala je intervenirati i policija!

Naime, kako nam je rekao Zdravko Dragić, jedan od otpuštenih vozača, u ranim poslijepodnevnim satima skupina od 14 ogorčenih taksista prvo se okupila ispred autobusnog kolodvora tražeći sastanak i razgovor s direktorom. "Nismo željeli voziti sve dok netko ne razgovara s nama. Prema ugovoru, mi bismo tjedno trebali raditi 48 sati, a redovito smo radili mjesečno po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'. Direktor nas je pozvao u osječko sjedište tvrtke, u Ulici Bartula Kašića, kamo smo stigli u koloni, a nakon našeg dolaska prema nama je nastupio vrlo arogantno i bahato, piše Glas Slavonije

To nije bio razgovor, već napad i rekao nam je doslovce 'tko želi raditi pod ovakvim uvjetima, neka radi, a tko ne želi, može ići kući'. Većina je tada odustala jer je željela zadržati i ovaj, kakav-takav, posao, čak i ovakve mizerne plaće, jer imaju obitelji za prehraniti. Nas petorica bili smo uporni, zato što nismo mogli više pristajati da za samo 2.400 kuna mjesečno ugrožavamo svoje i tuđe živote te imovinu za koju mi odgovaramo.

Tada je zatražio da vratimo prometne dozvole, odore, opremu i vozila, a kada smo odbili, pozvao je policiju", ispričao je. Dvoje policajaca tada je posredovalo da ne izbije tjelesni sukob i uputilo vozače da mirno vrate vozila, odore i opremu jer su oni u vlasništvu tvrtke Taxi Cammeo, a da svoja prava potraže sudskim putem ili na druge načine. "Ne znamo hoćemo li ih tužiti, osobito jer ne znamo što će napisati u rješenju o otkazu. Ovo je jako loše za nas, jer i mi imamo obitelji, ali više nismo mogli ovako", kazali su vozači.