mate radeljić

Bivši savjetnik tvrdi da mu je predsjednica nudila da joj bude tajni suradnik, oglasila se i Grabar-Kitarović, ali i Vlada

31.12.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić reagirao je na predsjedničine izjave iz sinoćnjeg sučeljavanja vezane uz njegov odlazak s Pantovčaka.

Reagiravši na izjave Kolinde Grabar-Kitarović iz sučeljavanja, Radeljić je poručio kako je ona 'javno lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da ga je smijenila s dužnosti jer je to bio njegov osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u.'

'Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je “Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”. Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati”, a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti', napisao je Radeljić u priopćenju.

'Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat', navodi se u Radeljićevoj reakciji koju prenosi N1.

  • +6
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic

Ubrzo je stigla i reakcija predsjednice. 'Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike', navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Reagirali su i u Vladi. 'Teza da je "Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore” još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao niti na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika', navodi se u reakciji iz Vlade koju prenosi N1..

Podsjetimo, govoreći o Radeljiću tijekom sinoćnjeg sučeljavanja, predsjednica je rekla:

'Imam pravo mijenjati savjetnika. Nisam tražila od SOA-e da bude smijenjen. Druga priča je to što je on dezinformirao javnost', poručila je sinoć.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…