'BRAVO, BRAVO!'

Putin uživao u Björn Again s tajanstvenom curom

06.02.2009 u 12:26

Bionic
Reading

Ruski premijer Vladimir Putin tajni je obožavatelj grupe Abba - tolik da je na privatnu zabavu za samo devet osoba u ruskom odmaralištu Valdai doveo australski tribute bend Bjorn Again i njegove članove zatočio prije koncerta

Događaj se odvio u najvećoj tajnosti, a pozornicu je od Putina i njegove pratilje te ostalih nekoliko gostiju dijelila mreža. Putin je pjevušio stihove pjesme 'Honey Honey' i plesao uz zvuke 'Super Trouper', dok su stražari s kalašnjikovima patrolirali oko zgrade.

Informacija o ovoj neobičnoj zabavi tek sada je procurila u javnost, iako je ona održana 22. siječnja.

Rod Stephens, osnivač benda Björn Again, prisjeća se da je uoči Božića dobio telefonski poziv. Glas s druge strane žice govorio je 'Kremlj... Rusija... Moskva... želimo vaš bend'. Činilo se da prevodi nečije riječi. Mislio sam da me zeza netko iz benda i rekao im da mi pošalju e-mail.

Ponuda je, međutim, bila autentična. Četiri glazbenika otputovala su u Moskvu, a odatle deveterosatom vožnjom vlakom do misteriozne lokacije.

Jennifer Robb, koja nastupa kao Abbina Anni-Frid, ispričala je da su smješteni u zgradu osiguranu velikim metalnim vratima. Cijelo vrijeme uz njih su bili čuvari. 'Jednom sam izašla na zrak, ali do mene se stvorio čovjek sa strojnicom i rekao nešto na ruskom jeziku. Shvatila sam da se moram odmah vratiti u zgradu', kaže Jennifer Robb.

'Prostorija u kojoj smo nastupali imala je tri kauča ispred pozornice. To je bilo sve. Dva kauča bila su okružena bijelim mrežama, a na jednom su sjedili premijer i žena u dugoj bež haljini. Imala je kratku svijetlu kosu, a premijer je bio u smokingu s leptir-kravatom. Svi ostali bili su muškarci, također u smokinzima. Mora da su bili iz osiguranja', rekla je Jennifer Robb.

Na kraju koncerta tijekom kojeg su izvedeni najveći hitovi Abbe - 'Waterloo', 'Money, Money, Money', 'Dancing Queen' i 'Mamma Mia' - Putin je podviknuo 'bravo, bravo' i nagradio glazbenike pljeskom.

'Bio je to najbizarniji koncert koji smo ikada održali. U početku je bilo pomalo zastrašujuće. Nismo znali ni gdje smo, ali sada nam je drago jer ćemo imati što ispričati unucima', zaključila je Jennifer Robb. Za jednosatnu svirku dobili su 170.000 kuna.

Ne zna se tko je bila ženska osoba uz Putina. Prošle godine ruski premijer opovrgnuo je da se razveo od supruge Ljudmile i da ljubuje s gimnastičarkom Alinom Kabajevom.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odbacuje navode da je Putin bio na tom koncertu.