'garancija stabilnosti'

Putin pozvao Ruse da glasuju za izmjene ustava koje bi mu produžile vlast

30.06.2020 u 14:53

Bionic
Reading

Vladimir Putin je u utorak pozvao Ruse da glasaju za izmjene ustava koje bi mu omogućile da se još dva puta kandidira za predsjednika, prozvavši tu reformu garancijom stabilnosti, sigurnosti i blagostanja

Putin je taj poziv poslao posljednjeg od sedam dana izjašnjavanja o izmjeni ustava, prvoj od 1993. godine, a ankete predviđaju da će ih podržati više od dvije trećine birača. Predlažu se izmjene koje bi Putinu omogućile da se još dva puta kandidira za šestogodišnji mandat, nakon što mu ovaj istekne 2024. godine. Time bi 67-godišnji bivši KGB-ovac na vlasti mogao ostati do 2036., iako sam Putin tvrdi da još uvijek nije donio odluku o tome što će činiti.

„Ne glasamo samo za amandmane. Glasamo za državu u kojoj želimo živjeti, s modernim obrazovanjem i zdravstvenim sustavom, za državu za čiju dobrobit radimo i želimo je ostaviti našoj djeci i unucima“, poručio je Putin. 

„Možemo samo kroz razvoj garantirati stabilnost, sigurnost, blagostanje i život vrijedan življenja za ljude. Naša suverenost ovisi o našoj odgovornosti, našim iskrenim osjećajima patriotizma i brige za domovinu“, dodao je.