poziv na suradnju

Putin poslao Trumpu novogodišnju čestitku

30.12.2017 u 13:05

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u novogodišnjoj čestitki američkog predsjednika Donalda Trumpa na 'pragmatičnu suradnju', objavio je Kremlj u subotu. 'Konstruktivni rusko-američki dijalog posebno je potreban u cilju jačanja strateške stabilnosti u svijetu', kaže se u poruci ruskog predsjednika koju je uputio svjetskim čelnicima povodom Nove godine.

Putin je poruku uputio i Bašaru al-Asadu kojem je poručio da će Rusija nastaviti podupirati sirijske napore u obrani suvereniteta.

Putin je naglasio da će Rusija nastaviti davati svaku potporu Siriji "u zaštiti njezina državnog suvereniteta, jedinstva i teritorijalnog integriteta, u promidžbi procesa političkog rješenja, kao i u naporima da se obnovi nacionalna ekonomija", rekao je Kremlj.

  • +5
Putin na godišnjoj konferenciji za novinare Izvor: Reuters / Autor: MAXIM SHEMETOV

Ranije ovog mjeseca Putin je naredio ruskim snagama u Siriji da se počnu povlačiti iz zemlje, ali je kazao da će Rusija trajno zadržati zračnu bazu Hmejmim u provinciji Latakija, kao i pomorsku u Tartusu.

Rusija je pokrenula zračne napade u Siriji u rujnu 2015. u najvećoj bliskoistočnoj intervenciji u više desetljeća, čime je preokrenula tijekom rata u toj zemlji u korist Asada.