UZ IZRAZE SUĆUTI

Putin nudi pomoć SAD-u u istrazi bombaškog napada

16.04.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Reakcije svjetskih političara na eksplozije u Bostonu, u kojima je poginulo troje, a ozlijeđeno je više od 140 ljudi, stižu u utorak sa svih strana svijeta. Oglasio se i ruski predsjednik Vladimir Putin, ponudivši SAD-u pomoć u istrazi

Putin je u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama Kremlja poručio da bi međunarodna zajednica trebala osnažiti napore u zajedničkoj borbi protiv terorizma. Rusija će 'biti spremna osigurati pomoć' američkim vlastima u istrazi bombaškog napada, stoji u priopćenju.

Ruski sportski dužnosnici najavili su da će pojačati mjere sigurnosti na predstojećim sportskim događajima i na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju.

Saudijski veleposlanik u SAD-u Adel binAhmed al Jubeir ocijenio je da je napad u Bostonu 'gnjusan zločin koji je u suprotnosti s vrijednostima čovječanstva'.

Veleposlanik Al Jubeir snažno je osudio napad i izrazio sućut obiteljima žrtava. Izrazio je i uvjerenost da će počinitelji biti privedeni pravdi.

Jedina osoba koja je zasad spominjana u vezi s napadom je saudijski državljanin koji je u Bostonu boravio na temelju studentske vize. Njega je FBI ispitao u Bostonskoj bolnici, u koju je primljen zbog opekotina na rukama. U ovoj fazi Saudijac nije osumnjičen, a policiji ga je predao građanin koji ga je uhitio u bijegu u blizini mjesta eksplozije.