ISPUNJENJE UVJETA

Pusić uvjetuje odustajanje od tužbe za genocid

03.01.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova (MVEP) Vesna Pusić u utorak je izrazila protivljenje povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) ukoliko se ne riješe pitanja nestalih, opljačkane imovine i ratnih zločina

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara o izjavi Save Štrpca da se protivi povlačenju tužbi za genocid koje su međusobno podnijele Srbija i Hrvatska pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Hrvatska ministrica je dodala da je ne čudi protivljenje Save Štrpca jer će, kako je rekla, biti mnogo protivljenja s različitih strana tome da se problemi riješe.

'Održavanje sukoba niskog intenziteta ne koristi građanima, ali koristi političkim izborima. Naš cilj je da bude koristi za građane, a malo manje ciničnog odnosa prema tim problemima koji se koriste za izborne rezultate', kazala je Pusić. Ministrica je također kazala da će, što se posjeta regiji tiče, dogovoriti to s premijerom, ali da je arbitražni sporazum jedan od prioriteta. Kako je potvrdio glasnogovornik Ministarstva, Pusić bi se 10. siječnja u Bruxellesu trebala sastati sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom.