TRAŽE GOSPODARSKI RAZVOJ I FONDOVE EU-A

Pusić podržala kandidaturu Korušeca i Bajsa u Bjelovaru

08.05.2013 u 18:50

Bionic
Reading

Vesna Pusić, potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a u Bjelovaru, rekla je da će Europska unija izdvojiti velika sredstva za gospodarski i infrastrukturni razvoj gradova, općina i županija, ali da se za to trebaju osmisliti, pripremiti i predati pravi projekti. 'Zato vam trebaju ovi ljudi', rekla je i pokazala na Antona Korušeca, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Bjelovara, i Damira Bajsa, nezavisnog kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije

Jedan od prioriteta HNS-ove predizborne kampanje očito su i europski fondovi za razvoj lokalnih zajednica jer su Pusić, Bajs i Korušec upravo toj temi posvetili najviše vremena na današnjoj zajedničkoj press konferenciji.

Pusić je rekla da malim gospodarstvenicima, individualnim poduzetnicima također treba omogućiti pristup fondovima EU-a.

'Glavna prepreka većini individualnih poduzetnika u tim prijavama jest nedostatak informacija i, što je još važnije, nemogućnost financiranja izrade tih projekata. Upravo u tome planiramo pomoći', naglasila je Pusić.

Prema njenom mišljenju, ulazak u Europsku uniju domaćem gospodarstvu donosi veliku priliku plasmana proizvoda na veliko tržište od gotovo pola milijarde ljudi i one zemlje s kojima EU ima ugovore o slobodnoj trgovini.

'Trenutno EU pregovara sa SAD-om o slobodnoj trgovini. Svi ti ugovori odnosit će se i na nas nakon pristupanja', istakla je Pusić.

U Bajsovom predizbornom programu dominiraju tri poruke: gospodarstvo, poljoprivreda i zapošljavanje. Rekao je da će se zauzeti da se zaposle ne samo mladi, nego i stariji građani jer 'i oni imaju svoje obitelji i pravo na rad', iako nije konkretno objasnio na koji način i kojim projektima.