ZADACI GOTOVO ISPUNJENI

Pusić očekuje pozitivan izvještaj o monitoringu

21.01.2013 u 15:39

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Bruxellesu će danas podastrijeti ugovore za Brodospolit, Brodotrogir i novi revidirani ugovor za 3. maj, a pozitivan ishod i mišljenje Europske unije očekuje i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja je uvjerena da će Hrvatska do kraja siječnja ispuniti sve zadatke kako bi izvješće o monitoringu bilo dobro

'Mislim da su Ministarstvo gospodarstva i ministar Vrdoljak napravili ogroman korak naprijed i vrlo značajan posao. Prošli je ponedjeljak potpredsjednik Komisije i povjerenik za tržišno natjecanje, u čijoj je nadležnosti brodogradnja, otvorio tu mogućnost da se modificira prethodni model i program restrukturiranja i privatizacije brodogradnje, u prvom redu u slučaju Brodosplita. Taj je posao napravljen u ovih tjedan dana i nadam se da će se postići dogovor da je to model po kojem će se brodogradnja restrukturirati', kazala je Vesna Pusić, koja od današnjeg posjeta ministra Vrdoljaka Bruxellesu ima velika očekivanja.

Ako Europska unija da zeleno svjetlo ugovorima, time bi bio riješen jedan od zadataka koje Hrvatska mora ispuniti kako bi izvještaj o monitoringu bio pozitivan.

'Drugi je zadatak također riješen, ali će biti dovršen 31. ožujka, a to su granični prijelazi na ulazu i izlazu iz Neuma. To je pod kontrolom. Očekujem, da citiram povjerenika za proširenje Fuelea, dobar i pozitivan završni monitoring izvještaj koji će biti objavljen 21. ožujka, a Hrvatska do 31. siječnja mora podastrijeti sve podatke i dokumentaciju za to izvješće Komisije, s tim da možemo i kasnije neke dodatne informacije slati', rekla je Vesna Pusić.