NE OTKRIVA KADA

Pusić: Dogovorila sam sastanak s premijerom Oreškovićem

19.04.2016 u 13:11

Bionic
Reading

Počasna predsjednica HNS-a i kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a Vesna Pusić za Media servis otkrila je da je dogovorila susret s premijerom Oreškovićem vezano za svoju kandidaturu

Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a podigla je mnogo prašine na hrvatskoj političkoj sceni. Potpredsjednik Vlade Karamarko rekao je da će imati tehničku potporu Vlade, ali istodobno je poručio da je loš kandidat loše Vlade.

'Ja mislim da je to jedna vrsta upotrebe hrvatske kandidature za važno međunarodno mjesto, upotreba za lokalne političke prilike. To je krivo, pogrešno', rekla je Pusić za Media servis.

Navodi kako se sada mnogi javljaju - jedni iz jala, drugi iz nemoći, treći zato što su uvijek ti koji se javljaju da bi osramotili zemlju svojim ekstremističkim stavovima. A u ovakvom slučaju to se upotrebljava za domaće političko nadmetanje, ističe Pusić.

Misli da bi svi imali više koristi kad bi se u ovakvim situacijama imali snage postaviti zajednički.

'Ne znam točno što znači tehnička podrška. Pretpostavljam da će mi veleposlanstva u zemljama koje ću posjetiti i koje posjećujem pružiti onu podršku što je zapravo dio njihova posla', rekla je Pusić.

Imat će priliku o tome razgovarati s premijerom Oreškovićem koji je tijekom njezina boravka u New Yorku poručio da će imati potporu Vlade i da se nada da će sjesti i razgovarati kada se vrati.

Susret je dogovoren, potvrdila je za Media servis Vesna Pusić.

'Kad obavim taj razgovor, vrlo rado ću o tome govoriti. Za sada smo se dogovorili za razgovor, ja sam mu se javila i otići ću kod njega na razgovor da ga obavijestim kako je to izgledalo, što je bilo, što slijedi, kakve su ocjene i dojmovi', kazala je kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a.

Podsjeća da je i prije puta u New York rekla da će rado sjesti s bilo kim iz Vlade koga zanima kako to izgleda i o čemu se radi. Termin sastanka ne otkriva.