FRIŠČIĆ O DEMOKRACIJI I 'OLUJI'

'Pupovčeva prozivka premijerke neće ugroziti odnose u koaliciji'

08.08.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je danas novinarima kako odnose u koaliciji neće ugroziti izjava potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da je pozdrav premijerke Kosor generalima Gotovini i Markaču na obljetnici Oluje zabrinjavajući i opasan.

‘Mi smo demokratsko društvo u kojem smo se svi skupa dogovorili da je dosta jednoumlja. Svatko ima pravo razmišljanja i promišljanja na svoj način’, naglasio je Friščić dodajući kako su oni u HSS-u, ‘o Oluji i svemu što se događalo izrekli jasne stavove’.

‘Mi u HSS-u poručujemo da uz proslavu veličanstvene pobjede naše vojske treba štampati zahvalnice onima koji su dali sebe, svoje živote i dijelove tijela, treba štampati priznanje onima koji su sve to skupa organizirali, a ispričnice nismo spremni štampati’, poručio je Friščić nakon polaganja vijenca na grob Stjepana Radića na Mirogoju.

‘Oluja je bila završna bitka za hrvatsku samostalnost na ukupnim prostorima Lijepe naše. Sigurno je, i ne bježimo od toga, da je nakon te briljantne akcije bilo i postupaka koji nisu primjereni i zbog kojih treba odgovarati, postupaka zbog kojih su pokrenuti brojni pravni postupci i procedure’, kazao je Friščić. Dodao je kako, međutim, ne misli ‘da oni mogu zamračiti ili staviti sjene na ono što je Oluja bila’.

‘Svima nama ostaje obveza sve raščistiti do kraja, ali to nije moguće ako ćemo pribijati na stup, ili dopuštati da to neki čine, one koji su bili kreatori i zamislili i sproveli najveći poduhvat kada je riječ o oslobađanju teritorija. Nismo spremni dopustiti da oni koji su ga zamislili, naši časnici, da ih osuđujemo’, poručio je Friščić.