UZAVRELO I U TEMI DANA

Pupovac: Žao mi je što sam uopće došao

18.03.2013 u 20:01

Bionic
Reading

U Temi dana na HRT-u gostovali su Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a i Roko Antić, predsjednik HDZ-a iz Kistanja koji su zastupali dijametralno suprotna stajališta. Dok je Pupovac zgrožen napadom na bogoslove u Kistanjama, Roko Antić tvrdi da oni nisu napadnuti iz čista mira, već su skloni provokacijama

Antić je kazao da su bogoslovi tijekom tjedna zatvoreni u manastiru Krka, a nedjelja im je slobodan dan koji koriste za šetnju, ali i provokacije. Naime, kako Antić objašnjava, oni se ne ustručavaju nositi majice s natpisima 'Kosovo je Srbija' ili sa srpskim dvoglavim orlom.

Vidno uzrujani Pupovac izrazio je nezadovoljstvo što je uopće došao u emisiju, jer mu je sugovornik čovjek koji je manastir Krka nazvao leglom četništva. Zapitao se je li u sređenoj zemlji normalno da policija čuva manastir kako što je to sada slučaj u Hrvatskoj s manastirom Krkom.

'Koji je to motiv trebao biti da ih se napadne letvom i gađa kamenicom', zapitao se Pupovac. Nije propustio naglasiti da se već nekoliko dana u Hrvatskoj događaju izljevi mržnja desnice prema drugim nacionalnim grupama. Na novinarski upit kako komentira izjavu policajca koji je izjavio da je riječ smo o prekršaju, Pupovac je odgovorio da je na policajcu da utvrdi činjenice i odradi posao.

Tada se Antić vratio na vrijeme kada su 'Janjevci' bili metom progona na Kosovu i spomenuo da su došli u Hrvatsku zbog Šešelja i sličnih koji su ih protjerali s njihovih ognjišta.

Na kraju je na novinarski upit hoće li se stvari u Kistanjama smiriti, jer je Pupovac tamo bio prije emisije i nakon pomirljivih izjava Roka Antića koji je pohvalio suradnju s SDSS-ovim načelnikom Kistanja – iznervirani Pupovac rekao je da mu ne trebaju ni voditelj Danko Družijanić ni Antić objašnjavati što je njegova politička platforma. 'Pripadam stanci čija je politika građenje međunacionalnih odnosa', poručio je Pupovac.