čelnik sdss-a

Pupovac: Neki ljude nazivaju gejevima, a dali bi dupe za koji glas više

14.01.2024 u 13:56

Bionic
Reading

Napad na maloljetnike u Vukovaru, podrška premijeru Plenkoviću i druge aktualnosti bile su tema gostovanja predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u Intervjuu tjedna TNT-a na N1 televiziji

Pupovac smatra da je napad na maloljetnike u Vukovaru bio zločin iz mržnje, a dodaje da ga nije iznenadilo nasilje.

'Ali me iznenadilo to što su se roditelji odlučili na ovakvu akciju. Apsolutno je prelilo čašu jer Vukovar je taoc, građani Vukovara su taoci određene politike s kojom su počeli obračuni navijačkih grupa u funkciji međuetničkog sukobljavanja i to je počelo s aktualnim gradonačelnikom. Bilo je spontanih sukoba kao u nizu mjesta, ali organiziranog politički sponzoriranog nije bilo. Nitko ranije tome nije pridonosio nego oni koji žive na ratnim politikama, na politici produbljivanja međuetničkih sukoba, distanci i mržnje, stalnim traženjem razloga da su Srbi višak u tom gradu, traženjem krivaca u kojima su Srbi krivci i onda se ispostavi da zapravo ta politika pretvara grad Vukovar u grad slučaj. Vukovar ima sve pretpostavke, mnogo volje nego mnogi gradovi u Slavoniji, da bude grad prosperiteta, ali nije', rekao je Pupovac, a na pitanje urednice Mile Moralić na čemu temelji tako oštru kvalifikaciju da su gradonačelnik Ivan Penava i njegova politika pokrovitelji i financijeri huliganstva, odgovorio je: 'Pitajte ljude koji su tamo, vaše kolege, građane Vukovara', prenosi portal N1.

'Postoje ekstremizacije na našoj političkoj sceni. Ako nekome prijetite da ćete ga baciti u Dunav jer dolazi položiti vijenac za sve žrtve, a vi to ne želite, dovodite ekstremiste iz braniteljske populacije koja nose ekstremističko znamenje i dovodite navijače i pripremate ih za to da izvedu takvu radnju, oni će reći da nisu takvi, ali ako tako postupaju, što su drugo? Nije samo ekavica, nego suzbijanje ekstremističkog ponašanja navijača bez obzira kojeg kluba, to mora postati briga države. Možda napadnu nekoga tko govori dalmatinskim dijalektom', kazao je Pupovac i objasnio zašto se tome ne posvećuje dovoljno pažnje.

  • +8
Milorad Pupovac Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'S jedne strane to su huligani, a s druge naši dečki. Razlog je populizam i pokoji glas na izborima. Neki ljude nazivaju gejevima, a dali bi one stvari kad bi dobili koji glas više. Dali bi dupe da bi mogli dobiti koji glas više, a druge će optuživati za ne znam što, seksualnu sklonost. Tako to rade i u drugim okolnostima bez osjećaja odgovornosti za javni i društveni moral', rekao je Pupovac. Na pitanje koja je najveća slabost Vlade Andreja Plenkovića rekao je da su to kadrovski potencijali.

'Nesretan i nespretan izbor ministara, članova Vlade, nešto je što predstavlja slabiju stranu naše Vlade. To objektivno Vladu slabi', rekao je predsjednik SDSS-a. Na pitanje o eventualnoj koaliciji u kojoj bi bio i Domovinski pokret Pupovac je rekao: 'Sigurno nećemo moliti nikoga niti surađivati s onima koji zadržavaju ekstremističke političke stavove i njima nastoje voditi vladu'.