medijska sloboda

Pupovac: Hrvatska se guši u govoru mržnje a pravosuđe se koristi za obračun s kritičarima

05.03.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u emisiji Novi dan komenitao je prosvjed novinara za koji je rekao kako je to bio ozbiljan prosvjed i kako nitko nije mogao očekivati da će se skupiti više od tisuću novinara

'Niti najveći optimisti nisu očekivali da će se skupiti 1200 - 1300 ljudi, uglednih novinara. I svatko tko ne razumije poruku okupljanja ili nije dobro informiran ili podcjenjuje poruke koje su odaslane s tog mjesta', rekao je Pupovac za N1.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska nema problema sa slobodom medija te rekao da se Hrvatska guši u govoru mržnje i da se pravosuđe koristi kako bi se obračunavalo s ljudima koji kritički pišu.

'Kritičke i neovisne medije sudovi sude samo tako, a ako se to ne vidi od strane Vlade - mene kao člana Vlade to jako zabrinjava... Ne vjerujem da će novinari stati niti ćemo stati mi kojima je stalo do slobode medija', zaključuje.

Na pitanje je li to problem i za Hrvatsku, kada je u pitanju ugled zemlje, jer u Hrvatsku stiže delegacija međunarodnog medijskog udruženja, odgovara kako je delegacija trebala doći i ranije 'pa se sad to podudarilo s ovim na što upozoravaju novinarske asocijacije. Nema nikakve sumnje da će taj stav međunarodne komisije nesumnjivo odjeknuti, kao i neke druge teme koje opterećuju stanje u našem društvu'.

  • +48
Milorad Pupovac Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL