REAGIRAO NA TVRDNJE IDS-A

Pulski gradonačelnik dao nalog da se provjeri pokušaj prodaje zemljišta

12.01.2023 u 16:20

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić, reagirajući na današnje tvrdnje Marina Lerotića (IDS), koji je zatražio njegovu ostavku zbog, kako je ocijenio, sumnjivog i netransparentnog pokušaja prodaje gradskog zemljišta, rekao je da je dao nalog da se cijeli predmet provjeri

'Dao sam nalog da se cijeli predmet provjeri i utvrdio sam da, od svega što je kolega Lerotić izgovorio danas, jedino je istina da je mišljenje županijskog procjeniteljskog povjerenstva sadržavalo primjedbe, i to primjedbe koje su se odnosile na proceduru, nikako na cijenu. Vještak je potom dodatno obrazložio svoje postupanje i nije postojalo nesuglasje oko cijene, naprotiv, da je vještak prvotno postupio onako kako je to reklo procjembeno vijeće, cijena bi bila značajno niža", priopćio je Zoričić.

Dodao je kako su bile 'tri neovisne procjene te kako odstupanja nema, tako da taj dio priče kao i priča o provizijama pada u vodu', no, istaknuo je, procedura je procedura, kao i transparentnost, pa su svi traženi dokumenti trebali biti dostavljeni neovisno tko ih tražio.

'Istina je da je pročelnik Damir Prhat na sjednici u obrazloženju rekao da županijsko procjembeno vijeće nije imalo primjedbi na elaborat, a neovisno o tome što se primjedba ne tiče cijene, ta izjava ne odgovara istini', rekao je Zoričić. 

'Tko o čemu, IDS o provizijama. Lerotić, koji je uzeo doma hladnjak iz gradske firme, mene poziva za hrabrost dok se skriva iza saborskog imuniteta, ali nebitan je IDS, bitna je imovina grada i zakonitost našeg postupanja', poručio je gradonačelnik. Dodao je da će 'sve biti odrađeno prema zakonu, ispravljeno sve što treba, nova licitacija' i, kako je rekao, 'nitko sretniji od njega da na kraju bude i veća cijena, a odluka na vijećnicima'.

'Odluke o prodaji imovine trebaju biti posebno kvalitetno i transparentno pripremljene, a to je odgovornost pročelnika ili ljudi iz odjela, i o tome ću vas izvijestiti sljedećeg tjedna', zaključio je gradonačelnik Zoričić. 

IDS-ov zastupnik i pulski gradski vijećnik Marin Lerotić ustvrdio je na konferenciji za novinare u Puli da pokušaj prodaje gradskog zemljišta na toj atraktivnoj lokaciji otkriva mnoge probleme i netransparentnost u načinu na koji Pulom upravlja gradska vlast. On smatra da se u tom postupku zanemario interes Grada i građana te je zatražio hitnu smjenu svih odgovornih za te propuste. 

Pozvao je Zoričića da, kako je rekao, 'ako ima za to hrabrosti, ponovno objavi natječaj za isto zemljište i neka taj natječaj traje 15 dana kako bi se konačno postigla prava vrijednost toga zemljišta, i to bez moguće provizije'.

'Gradonačelnik Zoričić priznao je da je pročelnik Prhat postupao mimo procedure i netransparentno te da je na sjednici Gradskog vijeća rekao neistinu. Po dobrom starom običaju, gradonačelnik, kada nema druge argumente, koristi neosnovani i osobni napad kao obranu, što puno govori', komentirao je Letorić Zoričićevo reagiranje.