Filip Zoričić

[FOTO/VIDEO] Pulski gradonačelnik ide na referendum o izgradnji hotela na Valkanama

21.09.2022 u 16:31

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio je u srijedu na konferenciji za novinare u Puli da će izaći na referendum o izgradnji hotela na Valkanama, koji će se održati u Puli 9. listopada, te je pozvao građane da odluče po svojoj savjesti.

"Izaći ću na referendum, to je moja dužnost, a pozivam građane da odluče po svojoj savjesti", rekao je Zoričić odgovarajući na pitanje namjerava li kao gradonačelnik pozvati građane da izađu na birališta bez obzira na njihovo stajalište o planiranom hotelu na Lungomaru.

Zoričić je danas najavio početak gradnje POS-ovih stanova u Puli te je istaknuo kako se planira izgraditi 60-ak stanova s maksimalnim iznosom od 1.350 eura po metru četvornome, s tim da zainteresirani zahtjeve mogu predati do 15. listopada.

U svim gradskim odjelima, dodao je, provodi se analiza svega što je dosad učinjeno.

"Prolazimo kroz sve odjele i - kada to bude gotovo, bit ću jasan i samokritičan. Već nekoliko puta sam se ispričao za neke stvari koje nisu bile dobre, no bitno je reći da gradska uprava radi. Ponekad treba šutjeti i raditi. Uostalom, vidjet ćemo što donosi jesen i novi proračun. Političkih pritisaka nema, vjerujem da će vijećnici podržati proračun jer znate što sa sobom nosi ako proračun ne prođe", istaknuo je gradonačelnik Zoričić.

Hotel Valkane Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hotel Valkane

Novinare je izvijestio kako Grad Pula od 1. listopada uvodi izmjene u cjenike posebnih parkirališta te se tako od 1. listopada do 30. travnja nakon 17 sati neće naplaćivati parkiranje u crvenoj zoni u samome gradskom središtu.

Najavio je kako se nastavlja poticana stanogradnja te da se namjerava izgraditi 60-ak stanova s maksimalnim iznosom od 1.350 eura po četvornome metru, a zahtjevi se mogu predati do 15. listopada .

"Zadovoljan sam što smo krenuli s projektom Zajedničko planiranje proračuna i što ćemo se tako pridružiti još uvijek nekolicini gradova u Hrvatskoj koji su prepoznali važnost uključivanja građana u odlučivanje o raspodjeli javnog, odnosno njihovog novca", rekao je Zoričić.

Izvor: tportal.hr

Najavio je da će Grad Pula prvi put pokrenuti e-savjetovanje za proračun za 2023. godinu. Izrazio je zadovoljstvo programom Dolcevita kojim se sufinancira obnova pročelja građevina od važnosti za očuvanje povijesnog identiteta grada te što je broj ugovora dosegao dvoznamenkastu brojku, a preko njih su angažirana sva za ovu godinu planirana proračunska financijska sredstva u iznosu od 3,7 milijuna kuna.