novi mandat

Puljak: Stari plac kao memorijalni sportsko-parkovni centar

18.05.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Ivica Puljak, koje se ispred stranke Centar kandidirao za novi mandat splitskog gradonačelnika, u srijedu je najavio kako će od Starog placa napraviti memorijalni sportsko-parkovni kompleks, u sklopu kojega biti i multifunkcionalni stadion koji bi primao pet do deset tisuća gledatelja

Puljak je na Starom placu novinarima izjavio kako bi se taj projekt sa sredstvima iz EU fondova mogao ostvariti u sljedećih godinu i pol dana, zajedno s podzemnim garažama na pet etaža sa 70-tak parkirnih mjesta na svakoj.

"Mogao bi se koristiti za razna sportska natjecanja i služiti za koncertne i kulturne događaje. Zimi se sve može pretvoriti u klizalište, a ispod toga, ovdje gdje je sada parking, izgradili bi podzemne garaže u kojima bi parkirali stanovnici ovoga dijela grada, ali i gosti", istaknuo je.

Dodao je kako u planu imaju i izgradnju podzemnih garaža za Varošane na Kragićevoj poljani, iznad kojih bi bili sportski sadržaji.

Puljak je kazao i kako u njegovom timu na južnoj strani planiraju sagradili drugu pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta, gdje bi se smjestile kulturne ustanove.

Plan im je sagraditi i montažne dvorane na Gripama, razmatraju mogućnost trajnog rješenja terena za Teniski klub Split, sagledali bi i ostale sportske sadržaje u gradu, među kojima i stadion na Poljudu, a imaju i ideju da se preseli streljana u Stobreču, a na njenom mjestu napravi drugi sportski kompleks.