bivši gradonačelnik

Puljak na Žnjanu: Sve ćemo napraviti i ubrzati kad dobijemo veću podršku u Gradskom vijeću

11.05.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak sa Žnjana je u srijedu poručio kako će projekt uređenja te splitske plaže biti završen pred ljetnu sezonu 2024. godine tako ponavljajući sve izrečeno na sjednici Gradskog vijeća dok je još bio gradonačelnik

Kronološki je Puljak poredao napravljeno i ono što bi se tek trebalo izvesti na Žnjanu tvrdeći kako je sljedeći neophodan korak razgovarati s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u vezi s potpisom ugovora o koncesiji.

"Uskoro će se predati i zahtjev za građevinskom dozvolom, i to njih šest za šest faza projekata. Sada smo u fazi projekta da se radi sve što treba za potpisivanje ugovora o koncesiji", kazao je Puljak isto što i na 11. sjednici lokalnog parlamenta u izvještaju o strateškim projektima u Splitu.

Radovi bi, objasnio je, počeli u devetom mjesecu, a sve kako ne bi u pitanje bila dovedena ljetna sezona. "Radovi će prvo započeti na cesti Ivana Pavla II., a mi se nadamo da će Vodovod i kanalizacija ispuniti svoje obećanje i da će uskladiti svoje radove s tim radovima. Zatim bismo do kraja godine, jer se radi na tenderskoj dokumentaciji za izvođača radova, raspisali natječaje za izvođače radova. Plan je da do se iduće ljetne sezone završi prva faza projekta - plaže, šetnica, biciklističke staze i drugo, a ostatak bi bio gotov za ljetnu sezonu 2024. godine", ustvrdio je.

Na pitanje novinara odgovorio je kako su se u deset mjeseci, koliko su bili na vlasti, dotaknuli svih važnijih splitskih problema kazavši kako mu je žao što Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici nije dalo suglasnost gradskoj tvrtki Split parking za kreditno zaduženje za izgradnju i sanaciju nekoliko garaža.

"Sve ćemo napraviti i ubrzati kad dobijemo veću podršku u Gradskom vijeću i zato tražimo od građana da nam daju još veću podršku i zato želimo da to Vijeće, koje je bilo nefunkcionalno od samog početka, u kojem su HDZ i Kerum, zajedno sa SDP-om, dogovorili i radili protiv interesa grada, sada ima stabilnu većinu", rekao je Ivica Puljak. Upitan o suradnji s SDP-om nakon izbornog procesa, rekao je kako "nemamo problema suradnje s ljudima koji shvaćaju što je borba za javni interes" uz tvrdnju kako vijećnici te stranke "moraju shvatiti da politika nije plijen" i da gradske tvrtke "nisu ničiji plijen".