antikorupcijske mjere

Puljak o uhićenjima u Banovini: Ne želim to povezati s bivšim gradonačelnikom ukoliko to ne učini istraga

20.07.2021 u 16:45

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je na današnjoj presici da su policija i USKOK provodili izvide zbog sumnje na korupciju te da je privedeno troje djelatnika Gradske uprave. U više navrata istaknuo je da ovaj slučaj ne želi povezati s bivšim gradonačelnikom ukoliko to ne učini istraga

Puljak je potvrdio da nije unaprijed znao za uhićenja, ali da su zaposlenici USKOK-a jutros došli u njegov ured te ga izvijestili o planiranoj akciji. Na pitanje o tome hoće li uhićenici ostati zaposlenici Grada kazao je i kako će od PNUSKOK-a zatražiti izvješće pomoću kojeg će se utvrditi njihov status.

'Kao gradonačelnik Splita, želim jasno i nedvosmisleno reći da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti da se rasvijetle potencijalni slučajevi korupcije u Gradskoj upravi jer nam je svima u interesu da živimo i radimo u gradu u kojem građani imaju jednake šanse i u kojem nema privilegiranih', rekao je Puljak, javlja Slobodna Dalmacija.

Split: Uhićenja u nastavku akcije Banovina Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Dodao je da će Grad Split u potpunosti surađivati s policijom i USKOK-om te će svu dokumentaciju bez iznimke staviti na raspolaganje istražiteljima.

'Želimo vratiti povjerenje građana u institucije i zato ćemo u narednom razdoblju u Gradskoj upravi implementirati antikorupcijske mjere koji će onemogućiti ili znatno otežati bilo kakve malverzacije ili nezakonita postupanja.

Dakle, cilj nam je da Split bude predvodnik borbe protiv korupcije i primjer otvorenosti u cijeloj Hrvatskoj o čemu ćemo također detaljno izvijestiti javnost.

Današnje događaje ne mogu detaljnije komentirati jer je istraga u tijeku. Također moramo poštivati i presumpciju nevinosti', zaključio je gradonačelnik Ivica Puljak.

Puljak je najavio i izmjene GUP-a te ubrzanje procesa koliko god je to moguće.