RAT PRED VRATIMA

Pucnjava na istoku Ukrajine, ima mrtvih

16.04.2014 u 09:21

Bionic
Reading

Na istoku Ukrajine traju sukobi - ukrajinske snage zauzele su aerodrom u Kramatorsku i krenule prema Slavjansku. Prema neslužbenim informacijama, ima mrtvih i ranjenih

Snage ukrajinske vojske zauzele su vojni aerodrom koji se nalazi između gradova Kramatorska i Slavjanska na istoku zemlje, odakle je vojska krenula u zauzimanje ovih gradova, a prema neslužbenim informacijama, bilo je poginulih i ranjenih. Ria Novosti javlja i da je ukrajinski Suhoj Su-27 pucao na proruske snage, javlja B92

Prema izvorima na koje se pozivaju Rusija danas i agencija Ria Novosti, u borbama s vojskom poginula su četvorica pripadnika 'narodne policije', dvojica su ranjena, a sukob je započeo iznenada, usred razgovora koji je vođen između sukobljenih strana.

Aktivisti 'narodne policije' priopćili su da su spremni braniti ulaze u Kramatorsk koji nadlijeću ukrajinski vojni avioni i helikopteri.

Ria Novosti prenose da su ukrajinski vojnici došli na vojni aerodrom oklopnim transporterima.

'Počeli su pregovarati s 'narodnom policijom', koja je kontrolirala aerodrom. Pucnjava je počela neočekivano. Ima ozlijeđenih među pripadnicima 'narodne policije', a možda i mrtvih', rekli su telefonom za Ria Novosti aktivisti, pripadnici 'narodne policije' koja je bila na tom aerodromu.

Drugi pripadnici istih snaga blokirali su ulaz u grad Kramatorsk i spremni su ga braniti, kazali su aktivisti. Itar-tas prenosi pisanje lokalnog lista Novosti Kramatorska prema kojem iznad aerodroma leti vojni avion. Prema riječima očevidaca, radi se ili o avionu MiG-25 ili Su-27.

Ukrajinski mediji navode da se na aerodromu čuje pucnjava i eksplozije i da je u Slavjansk ušlo oko 500 ukrajinskih vojnika, 20 oklopnih vozila, dva helikoptera i nekoliko autobusa.
 


 
Rusija duboko zabrinuta
Rusija je poručila kako je duboko zabrinuta vijestima o žrtvama na istoku Ukrajine gdje je Kijev započeo operaciju protiv proruskih separatista.

'Izvještaji koje primamo izazivaju duboku zabrinutost. Po svemu sudeći, događaji se počinju razvijati po najgorem mogućem scenariju', rekao je predstavnik ruskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi agencija Ria Novosti.