KARAMARKO MULJA

Pučani i dalje ne žele Tomašić na listi HDZ-a

12.03.2014 u 14:47

Bionic
Reading

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul ponovio je u tekstu objavljenom na službenim stranicama ove političke grupe u Europskom parlamentu da nema promjene stajališta EPP-a prema kandidaturi Ruže Tomašić na listi HDZ-a za europske izbore

'Ovim želim potvrditi da sam u Dublinu ponovio što sam ranije govorio za hrvatske medije', rekao je Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke (EPP) referirajući se na razgovor koji je imao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom na kongresu EPP-a u Irskoj. Daul je ranije izjavljivao kako se Ruža Tomašić ne bi smjela naći na listi HDZ-a za europske izbore jer zastupa stajališta koja nisu u skladu sa statuom EPP-a. Karamarko je prošlog tjedna iz Dublina gdje je bio veliki skup EPP-a poručio da problema oko Ruže Tomašić nije ni bilo i da su sve izmislili hrvatski mediji. Daul očito misli drugačije.

'I dalje čekam na Karamarkov odgovor o ovom pitanju, posebno otkada mi je Martin Callanan potvrdio da Tomašić neće napustiti političku grupu europskih konzervativaca i reformista', kazao je Daul.

Predsjednik EPP-a je kazao da će o ovom pitanju raspravljati predsjedništvo EPP-a na idućem sastanku i najavio da će EPP nastaviti dijalog s vodstvom HDZ-a kako bi se problem riješio. 'Ovim putem dajem punu podršku kandidatima EPP-a na HDZ-ovoj listi', poručio je predsjednik EPP-a.