intenzivirana komunikacija

PU međimurska: Sastanak o sigurnosti i javnom redu u romskim naseljima

12.04.2023 u 16:30

Bionic
Reading

U sjedištu Policijske uprave međimurske u srijedu je održan radni sastanak s predstavnicima romske nacionalne manjine na kojem je bio i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, a razgovarali su o tome kako unaprijediti sigurnost i javni red u romskim naseljima, priopćili su iz policije

Na sastanku su sudionici analizirali sigurnost na području Međimurske županije, a tom je prigodom posebno istaknuto stanje javnog reda u romskim naseljima i njihovoj bližoj okolici.

Zaključeno je da je potrebno poboljšati komunikaciju između policije i legitimnih predstavnika romske nacionalne manjine te predstavnika pojedinih romskih naselja.

Kako bi se unaprijedila sigurnost i riješili problemi, radni sastanci između predstavnika romske nacionalne manjine i predstavnika Policijske uprave međimurske održavat će se svaka tri mjeseca.

Na sastanku su, osim zastupnika Kajtazija, bili i savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Suzana Krčmar i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matjaž Oršuš te predstavnici Policijske uprave međimurske s načelnikom Ivanom Sokačem i njegovim zamjenikom Danijelom Mikulićem na čelu.