ČOVJEK MAČKA

Prvog dana posla pao sa 14 metara visine i preživio

09.07.2009 u 08:41

Bionic
Reading

Bizarna nesreća dogodila se u srijedu ujutro oko 11.30 u Splitu, kada je Dalibor Kalinić (32), djelatnik građevinske tvrtke Karalić d.o.o., pao sa skele postavljene uz fasadu zgrade s visine od čak 14 metara i osim loma gležnja nije zadobio druge teže ozljede

Vlasnik tvrtke Ante Karalić koji je posvjedočio čitavom događaju osvrnuo se na Daliborov neobičan slučaj:

'Daliboru je to bio prvi radni dan u tvrtki. Došao je u osam ujutro, a to se dogodilo malo poslije 11 sati. Kako su nam liječnici objasnili, najteža povreda mu je lom gležnja, nema tragova unutarnjeg krvarenja niti ogrebotina na rukama ili glavi.'
Prema pisanju Slobodne Dalmacije, padu sa zgrade prethodio je gubitak ravnoteže, a Dalibor se nije uspio dohvatiti za prethodno postavljenu ogradu. Ipak, zahvaljujući prisebnosti ili nagonu, u ključnom se trenutku, neposredno prije pada, 'odrazio' tako da se na zemlji dočeka na noge.

'Kada je promašio ogradu, kao na kakvom trkalištu, odrazio se kao da se odbio od zgrade', dodao je gospodin Karalić.
Dalibor je potom pao kroz stražnje staklo starijeg modela Opel Astre parkirane četiri metra od ruba zgrade i završio s nogama na gumi u prtljažniku koja je, vrlo vjerojatno, ublažila njegov pad.
Iako je osjećao jaku bol u nogama i pretpostavljalo se da su mu slomljene obje petne kosti, Dalibor će trebati operirati samo slomljeni gležanj.

'Rad na skeli nije nimalo lagan i različiti su principi zaštite na različitim visinama. Momak je mlad, radio je ovaj posao i prije i ima iskustva. Ovo je prvi put u 17 godina da nam se dogodila takva nesreća. Ne ostaje nam ništa drugo, nego se zahvaliti dragom Bogu što je ovako završilo', zaključio je gospodin Karalić.