ZASJEDAJU PREDSJEDNIŠTVA

Prvi u nizu 'dana D': HDZ, HNS i HSS odlučuju što dalje, mogle bi letjeti i glave

06.06.2017 u 08:54

Bionic
Reading

Čak tri stranke održat će danas svoja predsjedništva. HDZ, HNS i HSS analizirati će rezultate lokalnih izbora, a upravo zbog njih na sijelu narodnjaka mogle bi letjeti i glave

Najzanimljivija danas bit će sjednica Predsjedništva HNS-a u 15 sati, koja će definirati i budućnost šefa te stranke Ivana Vrdoljaka. Zbog spekulacija o koaliciji s HDZ-om Vrdoljak je na sebe navukao bijes dijela stranke, a ne uspije li progurati svoju ideju Vrdoljak će vjerojatno odletjeti s čela stranke. Jučer je najavio da će dati svoj mandat na raspolaganje, a već se spekulira da bi ga mogla naslijediti Anka Mrak Taritaš.

Podrži li većina HNS-ovaca Vrdoljaka, stranci prijeti raskol. Već sada je sigurno da minimalno četiri HNS-ova zastupnika ne podržava suradnju s HDZ-om.

O sudbini Marijane Petir odlučivat će se pak na Predsjedništvu HSS-a u 18 sati. Naime, kako je najavio glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, raspravljat će se o mogućnosti isključenja Marijane Petir iz stranke jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU).

U 15 sati započet će i sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. I glavna vladajuća stranka raspravljat će o rezultatima izbora, a sigurno će osluškivati i što se događa u HNS-u. Najvjerojatnije će se sjednici Predsjedništva potegnuti i pitanje skupljanja većine i imenovanja novih ministara, što bi se prema ranijim najavama trebalo dogoditi ovog tjedna.