tvrde da nema oboljelih

Prvi češki vlak s 500 turista stigao u Rijeku: Kasnio sat vremena zbog detaljne granične kontrole

01.07.2020 u 10:32

Bionic
Reading

Prvi turistički vlak češke tvrtke RegioJet jutros nešto iza 10 sati stigao je u Rijeku. Kako su javili iz kompanije, sve karte su bile rezervirane, a u vlaku je preko 500 putnika. Vlak su na riječkom kolodvoru dočekali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ministar turizma Gari Cappelli, a kasnio je u dolasku oko sat vremena zbog detaljne granične kontrole

Do 11. srpnja vlakovi će prometovati 3 puta tjedno, a nakon tog datuma će vlak na relaciji Rijeka - Prag putovati svakodnevno sve do kraja kolovoza. U rujnu će vlakovi opet prometovati 3 puta tjedno, a zadnji vlak iz Rijeke kreće 26. rujna 2020., donosi N1. Vožnja u kupeu košta 22 eura, a kupe s krevetom 30 eura. Kompozicija je sastavljena od 12 vagona u koje stane maksimalno 560 putnika.

Iz tvrtke uvjeravaju da su putnici u vlaku testirani na koronavirus te da među njima nema oboljelih niti osoba sa simptomima.

  • +13
U Rijeku stigao vlak s češkim turistima Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

U Češkoj je u subotu zabilježeno 260 novih slučajeva covida-19, najviše od 8. travnja i gotovo stotinu više nego dan ranije, a zdravstvene vlasti nastavljaju ciljana testiranja u lokalnim žarištima s povećanim brojem novozaraženih i novooboljelih.

Po podacima ministarstva zdravstva objavljenim u nedjelju, veći porast novih slučajeva zabilježen je u rudarskoj regiji Karvini, trenutačno najugroženijoj regiji u Češkoj.

Dezinfekcija vlaka nakon dolaska čeških turista iz Praga Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

U petak ujutro vlasti su počele s testiranjima radnika u lokalnom rudniku ugljena, izvijestila je novinska agencija ČTK.

Do danas je Češka zabilježila 11.298 slučajeva zaraze koronavirusom i 347 smrtnih slučajeva, podaci su ministarstva zdravstva. Gotovo 7700 pacijenata dosad se oporavilo od posljedica covida-19.

Vlak prema Rijeci s češkim turistima krenuo s glavnog kolodvora u Pragu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX