OPERACIJA ISAF

Prva polovica 18. kontigenta vratila se iz Afganistana

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.03.2012 20:18
  • Objavljeno 18.03.2012 u 18:58
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iz operacije ISAF u Afganistanu danas se u Republiku Hrvatsku vratila prva polovica snaga 18. hrvatskog kontingenta, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

U ime ministra obrane Ante Kotromanovića, načelnika Glavnog stožera OSRH Drage Lovrića i svih djelatnika GS–a dobrodošlicu im je u zračnoj luci Pleso poželio zapovjednik Zapovjedno operativnog središta GS OSRH brigadni general Vlado Šindler.

"Dobro došli u svoju domovinu, svojim obiteljima, kolegama i prijateljima", poručio im je, napomenuvši kako su sve zadaće izvršavali stručno i visokoprofesionalno. "Time ste", kazao je general Šindler, "potvrdili ono što su pokazali i vaši prethodnici da su OS RH visokoprofesionalne snage i odgovorni saveznik, te da hrvatski narod može biti ponosan na pripadnike svojih Oružanih snaga".

Istaknuo je kako vjeruje da im je ovih šest mjeseci u operaciji ISAF bilo neprocjenjivo iskustvo koje će im koristiti ne samo u slučaju ponovnog angažmana u misiji nego i u svakodnevnom radu.

"Pripadnici 18. hrvatskog kontigenta obavljajući svoje redovne zadaće u operaciji ISAF časno su isticali svoju pripadnost i nacionalna obilježja Republike Hrvatske u međunarodnom okružju i često su isticani kao primjer", rekao je operativni časnik u skupini zapovjednika 18. hrvatskog kontigenta pukovnik Željko Pavičić.

Tijekom boravka u operaciji ISAF svoja su znanja i iskustva nesebično prenosili afganistanskim snagama sigurnosti, radili su savjesno, stručno i profesionalno gradeći prijateljski odnos kako s pripadnicima ANA-e (Afganistanske narodne armije) tako i cijelim narodom Afganistana. "Uvijek nam je na prvom mjestu bilo uvažavanje kulture i običaja zemlje domaćina te promicanje mira i ljudskih sloboda", istaknuo je pukovnik Pavičić te zahvalio svima u OS na potpori i razumijevanju.

Za uspješno, profesionalno i odgovorno obavljanje zadaća u operaciji ISAF pripadnicima kontingenta uručene su pohvale i nagrade, navodi u među ostalim priopćenju Služba za odnose s javnošću MORH-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi